Bakan Fikri Işık harp okullarına alınacak öğrenci sayısını açıkladı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Işık, TSK'ye personel alımlarıyla ilgili yaptığı açıklamada deniz ve kara harp okullarına ne kadar öğrenci alınacağını açıkladı. Işık, F35 savaş uçakları ve S400 füzelerine ilişkin de konuştu.
cumhuriyet.com.tr"İletişim halindeyiz. Suriye'nin toprak bütünlüğüne yönelik bizim bir irademiz var. Amaç bölgeyi DAEŞ'ten temizlemek ve bölgenin halkı tarafından iskana tabi tutulması. Oraya huzur ve güven gelmesi.
Gerekli tedbirler alınıyor. Özellikle Rusya ve ABD ile birlikte harekatın her hali koordine ediliyor. Hava desteğiyle ilgili bir sorun yok. Bir ara Rusya'nın bir çekincesi vardı, şimdi o da ortadan kalktı." diyen Işık, TSK'ya personel alımlarıyla ilgili de şunları söyledi:
"Dış kaynaktan alım işlemlerini başlattık. Duyuruya çıktık, 2 Aralık'a kadar başvuru süresi var. 1122 subay alımı, 3042 astsubay alımı yapacağız. Kara Kuvvetleri için KPSS'den 50, Deniz için ise 60 puan sınırı belirledik.
Öğrenci olarak da, kara ve deniz harp okullarına alacağız. Hava için müracatlar başlamıştı pilot yetiştirmek için. Kara ve deniz harp okullarına alınacak 3491 öğrenci için başvuru süreci başlatılıyor. Ayrıca 1811 de astsubay yüksek okuluna öğrenci alınacak. Diğer uzman erbaş ve erlerin de alım süreçleri devam ediyor. Toplam olarak 30 bin 150 gibi bir rakam için duyuruya çıktık..."
F35 VE S400
Bakan Işık'ın F35 ve S400'lerle ilgili yaptığı açıklamalar da şöyle:
"F35'in 9 üretici ülkesinden biriyiz. Projenin ortağyız ve sipariş verdiğimiz uçak sayısı 6. 2018'den itibaren teslimatlar yapılacak. Toplam 16 uçak için daha sipariş yetkisi alındı ve toplu sipariş nedeniyle avantajımız da olacak. F4'lerin yerini F35'ler alacak.
(S 400'ler) Türkiye'nin bir hava savunma sistemine ihtiyacı var ve çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar tek boyutlu değil. Sadece S400 için Rusya'yla görüşmüyoruz. Elinde sistemi olan başka ülkelerle de görüşmeler yapılıyor. Rusya'nın şu ana kadar tavrı olumlu. Ümit ederiz ki, NATO üyesi ülkeler gayret gösterirler ve NATO'yla uyumlu bir sistemimiz olur. Ama nihai hedef yerli sistemi üretmek..."