Bahçeli'den Erdoğan'a: Ayakkabı kutun kaç numara?

Grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu üzerinden Başbakan Erdoğan'a çok sert sözlerle yüklendi. Bahçeli, "Erdoğan başından beri dönen dolapların ortağıdır. Kimin kimle bağlantı kurduğunu gayet iyi bilmektedir" derken, "AKP'li bakanlar rüşvet ile günlerini gün ederken Erdoğan da boş durmamış evlatlarını palazlandırmıştır" ifadelerini kullandı.

cumhuriyet.com.tr

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Yolszuluk ve rüşvet skandalı nedeniyle Erdoğan ve AKP'yi hedef alan Bahçeli, "Başbakan'ın 29 yaşındaki sözde işadamının bakanlarını satın almasını bilmek şöyle dursun onu onayladığı anlaşılmaktadır. AKP'li bakanlar rüşvet ile günlerini gün ederken Erdoğan da boş durmamış evlatlarını palazlandırmıştır. Kara paracılar AKP'nin sunduğu geniş imkanlardan nemalanmışlardır" diye konuştu. Erdoğan'ın da suç ortağı olduğunu dile getiren Bahçeli, "Başbakan Erdoğan’a soruyorum senin ayakkabı kutuların gerçekte kaç numara?" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Sosyal medya tetikçileri pusuda beklemekte. Anayasanın 20,22 ve 25'inci maddeleriyle TCK'nin 132 ve 133. maddeleri çiğnenmektedir. Türkiye'de genişleyen huzursuzlukların sancıları yaşanmakta. Siyaset ise sağduyu ve sakinliğe ihtiyaç duymaktadır. Ülkemiz yönetilmez bir duruma sürüklenmektedir. Kavga ve kaos gerçeği her geçen gün baskı ve hakimiyetini güçlendirmekte.

- Parti olarak 30 Mart seçimlerini öğretici görüyoruz. Türkiye'nin normale dönmesi için 30 Mart bir fırsat, imkan ve çaredir. Korkuları ezmek için 30 Mart iyi değerlendirilmelidir. Erdoğan'ın demokrasiyi tanımayan, ilkel siyaset tutumuna en iyi karşılık 30 Mart'ta verilecektir. İktidarın ahlak dışı muameleleri milli irade tarafından terslenecektir.

- İstanbul yapay gündemlerle asıl sıkıntıları gizleyen, asıl problemlerin üzerini örten kötü niyetli iktidardan muzdariptir. Kutlu fethimizin muhteşem emaneti gün saymaktadır. İstanbul Türkiye'nin özü ve özetidir. Burası kurtulursa Türkiye rahatlayacak. Trafik çilesi İstanbullu kardeşlerimizin boğazına çökmüştür. Bu kentimizin ayağa kalkma vakti gelmiş, yeter artık deme zamanı yaklaşmıştır.

- CHP ve AKP yıllardır İstanbul'a kaybettirmiştir. Orman yağmacıları, arazi talancıları, din bezirganları, tefeciler, hortumcular İstanbul'u mesken tutmuşlardır.

- MHP, İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediyelerini yönetmeye herkesi kucaklamaya projeleriyle uzman kadrosuyla hazır ve azimlidir. Biz kendimize güveniyoruz. Ne AKP ne CHP bu defa MHP...

- Başbakan yakayı kurtarmak için her rezillikten fayda ummaktadır. Erdoğan her çirkinlikten istifade arayışına girmektedir. Suçlular AKP ile güvenceye kavuşmuştur. Hırsızlar AKP ile korumaya alınmıştır. Başbakan rüşveti normal, rüşvetçileri masum gören zihin bulanıklığına tutsak olmuştur.

ERDOĞAN DÖNEN DOLAPLARIN ORTAĞIDIR!

- Başbakan unutmasın ki tarihte hiçbir diktatör adaletten kaçamamıştır. Bu zihniyet günü gelecek devran dönecek hukukun karşısına çıkarılacak ve bilinsin ki yaptıklarının bedelini ödeyecektir.

- Erdoğan'ın yıprattığı savcılar devlet adına, aç ve sefil bıraktığı milyonlar adına hesap soracaktır. Demokrasinin hesap kesim tarihi uzak olmayıp çok yakın zamanda tahakkuk edecektir.

- Erdoğan başından beri dönen dolapların ortağıdır. Kimin kimle bağlantı kurduğunu gayet iyi bilmektedir. Başbakan 17 Aralık'ta başlayan operasyondan sekiz ay önce 18 Nisan 2013 raporu vasıtasıyla çok şeyden haberdar edilmiştir.

- Başbakan'ın 29 yaşındaki sözde işadamının bakanlarını satın almasını bilmek şöyle dursun onu onayladığı anlaşılmaktadır. AKP'li bakanlar rüşvet ile günlerini gün ederken Erdoğan da boş durmamış evlatlarını palazlandırmıştır. Kara paracılar AKP'nin sunduğu geniş imkanlardan nemalanmışlardır.

SENİN AYAKKABI KUTUN KAÇ NUMARA?

- Erdoğan kara paraya da kılıf bulmuştur. 11 Ocak 2014'te, "Kara para diyorlar, neye göre kara para?" sözleriyle bir kez daha yaş tahtaya basmıştır. Erdoğan tüm yasa dışı irtibatların sevk ve idaresini yapmaktadır.

- Başbakan’ın MİT’in çok önceki uyarılarına rağmen, o bakanları incelememesi en büyük delildir. 17 Aralık’tan beri tuzaklarla yatıp kalkmaktadır, ona göre kirli emellerdir bunlar. Başbakan Erdoğan’a soruyorum senin ayakkabı kutuların gerçekte kaç numara?