Bahçeli, Sarraf'a yine o sözü söyledi

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında AKP'ye ve Erdoğan'a yüklendi. Bahçeli, yolsuzluk operasyonunda tutuklanıp serbest bırakılan Rıza Sarraf'ın kendisine dava açmasına neden olan sözleri, grup toplantısında yine söyledi.

cumhuriyet.com.tr

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin hedefinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP ve yolsuzluk soruşturması kapsamında önce tutuklanan ardından da serbest bırakılan ve Bahçeli'nin kendisine 'şarlatan' dediği için dava açan Rıza Sarraf vardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın samimiyetsiz olduğunu söyleyen Bahçeli, "Şarlatan İranlıyı hayırsever diye tarif edip, hapishane kapılarını açınca bu şahsın herkese dava açmasını teşvik etmek samimiyetsizlik değil midir?" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Başbakan'ın yalanları neredeyse ansiklopedilere sığmayacak kadar fazla ve kabarıktır. Diyanet İşleri Başkanlığı, Kutlu Doğum haftası için bir program düzenlemiştir. Başbakan burada bir konuşma yapmıştır. Kendisi duyunca kulaklarımıza inanamadığımız bazı değerlendirmelerde bulunmuştur. Erdoğan en sonunda samimiyeti de çarpıtmıştır. Başbakan'ı tanımasak, bilmesek inanınız samimiyetle ilgili sözlerinden dolayı kendisin kutlardık. Fakat Erdoğan yine baltayı taşa vurmuş yine yaş tahtaya basmıştır.

İŞTE BAHÇELİ'NİN ÇOK ŞAŞIRDIĞI ERDOĞAN'IN O KONUŞMASI

- Başbakan diyor ki; 'Samimiyet kalp ile bedenin uyumudur... Siyaset eğer kalptekiyle dildekiyle birbirine bağlayabiliyorsa, hakka ve halka hizmettir...' Bu güne kadar sayısız kez başbakan'ın kalbi başka yere bakmış, dili başka bir şey söylemiştir. Gönül diliyle beden dili arasındaki bağ ufak hale gelmiştir. Başbakan samimiyeti iktidar koltuğuna değişmiştir.

SARRAF'A YİNE AYNI SÖZLE YÜKLENDİ

- Bize göre Başbakan samimiyetsiz ve şaibeli bir kişidir.

- Bilal’in küpünü doldurup, Burak’ın gemi filosunu güçlendirirken cebinde çay parası olmayana sırt çevirmek samimiyetsizlik değil midir?

- Şarlatan İranlıyı hayırsever diye tarif edip, hapishane kapılarını açınca bu şahsın herkese dava açmasını teşvik etmek samimiyetsizlik değil midir?

- Malum banka müdürünü gözümüzün içine baka baka Ziraat Bankası yönetimine atamak samimiyetsizlik değil midir?

- Polislerin destan yazdığını söyledikten sonra Emniyet’i Cibali karakoluna çevirmek, cadı acı başlatmak samimiyetsizlik değil midir?

- Esma’ya ağlayıp Berkin ve annesini meydanlarda yuhalatmak samimiyetsizlik değil midir?

AYM'NİN HSYK KARARI İSABETLİ

- Yüksek Mahkeme 10 Nisan'da kararını verdi. 13 Nisan'da karar metni Resmi Gazete'de yayınlandı. 13 madde iptal edildi. Anayasa Mahkemesi, Adalet Bakanı'nın yetkilerini tırpanladı. Bu isabetli bir karar. Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Bozdağ, yangından mal kaçırır gibi kadroları yandaşlarla doldurdu. AYM'nin kararı eski personelin hak ve hukuku açısından bir sonuç doğurmayacaktır.