Babek Zencani itiraf etti!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Rıza Zerrab'ın iş ortağı İranlı işadamı Babek Zencani, İran'a uygulanan ambargoyu yıllardır deldiğini itiraf etti.

cumhuriyet.com.tr

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen ve AKP'yi zor durumda bırakan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun kilit isimlerinden Rıza Zarrab'ın iş ortağı İranlı işadamı Babek Zencani, Facebook sayfasında 2 Ocak tarihinde, 'Gerçek nedir' başlıklı bir yazı yayınladı.

Tutuklanmadan iki gün önce bu yazıyı kaleme alan Zencani, "İran Merkez Bankası'na ve Ulusal Petrol Şirketi'ne uygulanan ambargoya rağmen onlara yıllarca para aktardım. Ambargoyu delerek, kendi şirketlerimin kara listeye alınmasını göze aldım. Eğer Amerikalıların eline düşseydim kendimi Guantanamo'da bulurdum" ifadelerini kullandı.

Tutuklanması halinde İran'ın Etiyopya'ya döneceğini öne süren Zencani, "Ambargoya rağmen İran Merkez Bankası'na ve Petrol Bakanlığı'na iki milyar dolar aktarmayı başardım. Ancak bazıları bunu aleyhime kullanarak benimle hesaplaşmaya gidiyorlar" diye yazdı. Ambargoyu delerek kendisini büyük risk altına attığını savunan Zencani, "Şirketlerimin kara listeye alınması riskine hatta Avrupa'ya girişimin bile yasaklanması pahasına bu işi yaptım" şeklinde konuştu.

ZENCANI'DEN BAŞBAKAN ERDOĞAN İÇİN FLAŞ SÖZLER!