'Atatürk'te birleştik'

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen binlerce yurttaşın katılımıyla kurulan Milli Merkez'in başkanlığına Hüsamettin Cindoruk seçildi. 'Atatürk'te birleştik' sloganıyla düzenlenen kurultayda 'Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk'ü koruma ve kollama görevini sonsuza dek sürdüreceğiz. Bölünme anayasasına izin vermeyeceğiz' mesajı verildi. Büyük katılım nedeniyle yaklaşık 10 bin kişi de salona giremedi.

cumhuriyet.com.tr

Milli Merkez, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen binlerce yurttaşın katılımıyla kuruldu. “Atatürk’te birleştik” sloganıyla düzenlenen Milli Merkez Kurultayı’nda “bölünme anayasası ve sürecine karşı mücadede edileceği” belirtilirken topluma sağ-sol ayrımı yapmadan Milli Merkez’de birlik olma mesajı verildi. Kurultayda, yeni yönetim ile il ve ilçe temsilcileri seçildi. Milli Merkez Ankara Temsilcisi Ufuk Söylemez, bu yapının “sağ-sol ayrımı yapmadan demokratik bir refleks” olduğunu kaydetti. Söylemez, “Biz gelecek seçimlerde Soros solcularının, NATO milliyetçilerine oy vermek istemiyoruz” diyerek Milli Merkez’in partileşme sürecine gireceğinin işaretini verdi.

Yenimahalle Belediyesi’ne ait Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde dün gerçekleştirilen Milli Merkez Kurultayı’na delegelerin yanı sıra binlerce yurttaş Türkiye’nin çeşitli illerinden akın etti. Kurultayın gerçekleştirildiği salonda oturacak ve ayakta duracak yer kalmadı. Salona giremeyenler, salon dışında kurulan barkovizyonlardan kurultayı takip etti. 10 bin kişinin salona giremediği açıklandı. Kurultaya, çeşitli sivil parti temsilcileri, akademisyenler, hukukçular, sanatçılar, emekli askerler, milletvekilleri, sendikacılar katıldı. CHP’li Kamer Genç, Hakkı Süha Okay, Tayfun İçli, Yaşar Okuyan, Canan Arıtman, Nihat Genç, Ümit Kocasakal, Fethi Yaşar, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, sanatçı Gülsen Tuncer, Suzan Aksoy,  ilahiyatçı Zekeriya Beyaz, gazeteci-yazar Sahabattin Önkibar, Cumhuriyet gazetesi yazarı Ümit Zileli de kurultaya katılan isimler arasındaydı.

Kurultayın açılış konuşmasını yapan eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Milli Merkez’in Türkiye’nin çeşitli illerinde yapılan 150’yi aşkın Milli Anayasa Forumu toplantıları sonrası kurulmasına karar verildiğini kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alanlara karşı mücadele edeceklerini söyleyen Cindoruk, rejimin değiştirilmek istendiğini, buna izin vermeyeceklerini vurguladı. İktidarın anayasayı değiştirerek Erdoğan’ı tek adam ilan etmek istediğini, bir yandan devletin PKK ile devletmiş gibi müzakere yaptığını anımsatan Cindoruk, Türk milletinin akıllı olduğunu ve akil adama ihtiyacı olmadığını belirtti. Cindoruk, “Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk’ü koruma ve kollama görevini sonsuza dek sürdüreceğiz” dedi. Cindoruk’un konuşmasıın ardından Silivri’de tutuklu olan İP lideri Doğu Perinçek, Hasan Atilla Uğur ve Hasan Ataman Yıldırım’ın mesajları okundu. Perinçek mesajında, “Cumhuriyeti yıkma hayalini bozguna uğratacağız” dedi.
Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, kara ve karanlık bir iktidarın hukuksuzluğu diz boyuyken Atatürk ile birleşmek, büyümek ve çoğalmak için birlikte olduklarını söyledi. “Ölmek de yok, dönmek de yok” diyen Özden, “İktidar, sivil darbe yaparak kendisini kurucu iktidar yerine koyarak yeni bir anayasa dayatıyor” ifadelerini kullandı.

Gazetemiz yazarı anayasa hukukçusu Mümtaz Soysal, Cumhuriyetin asla yenilmeyeceğini, yenilmeyecek biçimde kurulduğunu kaydetti. Milli Merkez Ankara Temsilcisi Ufuk Söylemez, Milli Merkez hakkında bilgi verdi. Amerikancılar, Sorosçular, yobazlar ve işbirlikçilerinin en korktuğu şeyi gerçekleştirdiklerini belirten Söylemez, şöyle konuştu: “Sağ-sol ayrımı yapmadan demokratik bir reflekstir Milli Merkez. Ortak paydamız Cumhuriyet değerleri ve vatanımızın bölünmez birliğidir. Türkiye’yi, etnik bir cehenneme çevirmek isteyenlere milli duruştur.”

İP Genel Başkanvekili Hasan Basri Özbey, bölücü, gerici ve emek düşmanı anayasaya izin vermeyeceklerini belirtti. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da merkezin kesinlikle hiçbir parti ve kişiyle ilişkisi olmadan çalışmalarını sürdürmesi gerektiğini kaydederken Milli Merkez’in birinci görevinin yarım kalan Cumhuriyet devrimlerini tamamlamak olması gerektiğini vurguladı. Kocasakal, konuşmasını “Ya istiklal ya ölüm” sözüyle bitirdi.