'Asrın Projesi' bedava ama ilgil az

Marmaray'a 3 günde 900 bin kişi yolculuk yaptı. Günde 1,5, 2 milyon kişinin yolculuk yapması beklenen Marmaray'a 2 hafta ücretsiz yolculuk yapılabilmesine rağmen ilgi beklenenin altında kaldı.

cumhuriyet.com.tr

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, dün bugün itibariyle Marmaray’da yaklaşık 900 bin kişinin taşındığını belirterek, “Şu anda İstanbul’da Marmaray’dan daha güvenli bir ulaşım aracı yok. Marmaray’ı görmeden kullanmadan yapılan eleştiriler bizi üzüyor. Hattın her iki ucunda olası bir olumsuzluğa karşı hazır halde bekleyen acil durum lokomotifleri ve araçlar var. Tüm persolenizim gerekli eğitimlerden geçmiş ve sertifikalıdır” dedi.

Karaman, yoğun ilgi nedeniyle İstanbullulara teşükkür ederek, yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak şunları söyledi:

SIKINTILAR YOĞUNLUKTAN

“Marmaray’da endişe duyulacak hiç bir konu yok. İlk gün yoğunluk ve elektrik kesintisi nedeniyle yaşanan sıkıntının dışında iki gündür seferlerimiz aksamadan devam ediyor. Kamuoyunda büyük bir hata varmış gibi aksettirilen sıkıntılar yoğunluktan kaynaklandı. Farklı bir algı uyandırıldı. Özellikle belirtmek isterim ki yangın, deprem, sel felaketi, elektrik kesintileri gibi tüm senaryolar üzerinde daha önceden çalışıldı. Bu senaryolar için defalarca simulasyonlar düzenlendi ve hepsi onaylandı. Tren durduğu anda insanların yürüdüğü 1,5 metrelik yan yollar zaten tahliye içinde kullanılabilecek güvenli yan yollar. Yan yollarda 200 metrede bir geçişler için kapılar var.” TCDD Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt ise, “Marmaray ana elektrik trafolarından enerji almadan şehir enerjisiyle açıldı” eleştirilerine şu yanıtı verdi: “Marmaray, 154 bin voltluk ana trafodan beslenen hatla çalışıyor. Sadece aydınlatmayı şehir şebekesinden alıyoruz” dedi.