Antalya'da domuz gribi şüphesi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Demir Antalya'da bir kişinin ölümünde domuz gribi şüphesine rastlandığıyla ilgili iddialara yanıt verdi.

cumhuriyet.com.tr

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Demir, hastanelerinde bir hastanın ölümünün şüpheli bulunduğunu, ancak domuz gribi olduğunu düşünmediklerini belirterek, ''Çünkü bu hastanın yurt dışı seyahati yok, teması yok. Belirtileri de domuz gribi hastalığı belirtilerine uymuyor'' dedi.

Demir, yaptığı açıklamada, M.A. adlı bir kişinin gece hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitirdiğini, bu kişinin ölüm nedeninin henüz belli olmadığını ifade etti. M.A.'nın ölüm nedeninin ancak otopsi sonrasında tespit edileceğini belirten Demir, şunları kaydetti:

''Bir hasta gelmiş. Ancak kesin ölüm nedeni belli değil. Domuz gribi olduğunu düşünmüyoruz. Çünkü bu hastanın yurt dışı seyahati yok, teması yok. Belirtileri de domuz gribi hastalığı belirtilerine uymuyor. 'Domuz gribinden öldü' şeklindeki haberler gerçeği yansıtmıyor.''

İbrahim Demir, dünyada domuz gribi vakalarının görülmeye başlamasının ardından hastanede gerekli önlemleri aldıklarını, çalışanlara neler yapılması gerektiğini de anlattıklarını bildirdi. Bu hastalık konusunda stratejilerini belirlediklerini belirten Demir, hastanede şu anda domuz gribi riskine karşılık bir karantina uygulaması olmadığına da dikkati çekti.

 

Otopsi sonucu bekleniyor

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesinde domuz gribi nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edilen M.A'nın otopsisine katılan Nöbetçi Savcı Galip Aşık, alınan örneklerin Ankara'daki Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezine gönderildiğini bildirdi.

Domuz gribi nedeniyle hayatını kaybettiği ileri sürülen M.A'nın Adli Tıp Kurumundaki otopsisi tamamlandı. Otopsiye katılan Nöbetçi Savcı Galip Aşık, gazetecilere yaptığı açıklamada, ortaya atılan iddiaların ardından kimsenin aklında soru işareti kalmaması için inceleme yaptıklarını söyledi.

''Bir taş atıldı, tabiri caizse onu çıkartmaya çalışıyoruz'' diyen Savcı Aşık, otopside alınan örnekler üzerinde patolojik, toksikolojik ve mikroskobik inceleme yapılacağını belirtti.

Normal sürede bu sonuçların 3 ayda çıkacağına ifade eden Aşık, ''Ancak bu iddia nedeniyle sonuçların daha erken geleceğini düşünüyoruz. Örnekler, Ankara'daki Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezine gönderildi'' dedi.