"AKP'ye öyle bir fark atacağız ki..."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin başkan adayı Aziz Kocaoğlu, "İzmir'de öyle bir fark atacağız ki, AKP iktidarı Ankara'da zangır zangır sallanacak" dedi.

cumhuriyet.com.tr

Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, partisinin Çiğli Evka-2'de düzenlediği mitinge katıldı.

30 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimde İzmir'de CHP olarak büyük fark atarak zafer kazanacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "AKP İzmir'i 2004'te istedi, 2009'da istedi, 2014'te de istiyor. "İzmir'i de nihayet aldım' demek istiyorlar. Biz 10 senedir 1 liralık mal satmadık, 1 milyon liralık mal aldık. Bunlar, İzmir'in arsalarını, resmi parsellerini, hazine arazilerini, otlaklarını, meralarını satmak ve ham yapmak için istiyor. İzmir'i AKP iktidarına ham yaptırmayacağız" dedi. Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"İzmir'de öyle bir fark atacağız ki, AKP iktidarı Ankara'da zangır zangır sallanacak. Burası İzmir! İzmir'e gavur, eli yüzü sümüklü, hicap duyuyorum, faşist, irfanı eksik, AKP'ye muhtaç diyenlerden 30 Mart'ta hep birlikte hesap soracağız. Biz İzmiriz. Bizde Hasan Tahsinlerin, Yüzbaşı Şerafettinlerin ruhu var. Biz bu AKP derdinden, ülkemizi İzmir'in öncülüğünde kurtarmak zorundayız. 30 Mart akşamı zaferde buluşmayı diliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Umut Oran da, "İzmir'de sosyal belediyecilik anlayışının her unsuru sergileniyor. Türkiye'nin her yerinin İzmir gibi olmasını diliyorum. Ya seçimde CHP diyeceğiz ya da 12 yıldır bu ülkeyi karanlığa sokan zihniyetin yoluna devam etmesine imkan vereceğiz. İzmir rekora koşacak, İzmir'den şüphemiz yok" diye konuştu.