AKP'li üyeden Gezi Parkı eylemcilerine çirkin hakaret! (10.01.2014)

Fatih Belediyesi'nin AKP'li üyesi Gökhan Ceyhan'ın Belediye Meclisi'ndeki sözleri ortalığı karıştırdı.

cumhuriyet.com.tr

Her şey CHP'li üyelerin yolsuzluk ve rüşvet skandalı operasyonunda gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması üzerine verilen gensoru önergesi ile başladı. 8 Ocak'ta yapılan meclis toplantısına da bu tartışmalar damgasını vurdu. Tartışmalar devam ederken bir vatandaş 'Mustafa Demir istifa' yazılı protesto gösterisi düzenledi.

GEZİ PARKI EYLEMCİLERİ İÇİN ÇİRKİN SÖZLER

Gerilen ortam, AKP'li üye Gökan Ceylan'ın Gezi Parkı eylemcileri hakkında söylediği sözlerle doruk noktasına ulaştı. Ceyhan, "Linç nasıl olur biliyor musun, 6 aylık bebesiyle türbanlı bir vatandaşımızın iskelede Gezici şerefsizler, üzerine basa basa söylüyorum, Gezici şerefsizler tarafından darp edilmesidir. Linç budur. Bahçelievler Belediye Başkan’ının gelinine yapılan hakarettir linç edilmek. Linç biz sizden öğreniyoruz" ifadelerini kullandı.

İŞTE AKP'Lİ ÜYENİN O SÖZLERİ...



Ceyhan'ın bu sözleri üzerine CHP'li üyeler sıra kapaklarına vurdu. CHP'li Mustafa Sarmusak, "Gezi Parkı'nda direnenler çoluğumuz, çocuğumuz, bu ülkenin onurlu vatandaşlarıdır" diye bağırdı. Ortamdaki gerginlik devam ederken, Gezi Parkı eylemcilerine "Şerefsiz" diyen Ceyhan, salondan çıkarıldı.