AKP'li Aktay'dan geri adım

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, "Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok" sözlerine Twitter'dan açıklama yaptı.

cumhuriyet.com.tr

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, "Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok" sözlerine Twitter 'dan şu açıklamayı yaptı:

VİDEO - AKP'li Aktay: Türk diye bir ırk yok!

 - Bayburt Üniversitesinde yaptığım konuşmadaki ifadelerimin nerelere çekilmiş olduğunu sabahtan beri hayretle ve ibretle izliyorum.

 - Türklüğün ırka indirgenemeyeceğini, ırktan öte bir şey olduğunu anlattığım konuşmanın Türklüğü yok saymak olarak anlaşılması sahiden ibretlik.

 - Türk milletinin 55 milyondan ibaret olduğunu anlatan bir öğrenciye verdiğim tepki yayınlanan video parçasından bile anlaşılıyor olmalı.

 - Türk milleti 55 milyondan ibaret derseniz Türklüğü ırka indirgemiş ve böylece ülkeyi bir arada tutacak bir millet harcı kuramazsınız.

 - Başka bir öğrencinin "ne mutlu Türküm diyene" sözünün veya andımızın yasaklanmış olduğunu söylemesi üzerine de şunu söyledim.

 - Ne Andımız yasaklanmış ne de "Ne mutlu türküm diyene!" sözü. İsteyen bunu söylemeye devam edebilir, ama kimseyi bunu söylemeye zorlamadan."