AKP'li adaydan 'yumurtalı seçmen' baskısı!

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da başkanlık için aday göstermekte çelişkide kaldığı dört ilçeden Beylikdüzü'nde Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Twitter'da harekete geçti. Çok sayıda bot hesap, Erdoğan ve Kadir Topbaş'a "Beylikdüzü Yusuf Uzun'u istiyor" diye tweet gönderdi. Sahte hesapların aynı tweetin aynı yerinde yazım yanlışı yapması ise gözlerden kaçmadı.

cumhuriyet.com.tr

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cumartesi ve pazar günü Sütlüce'deki AKP İl Başkanlığı binasında saatler süren toplantıların ardından büyükşehirler dışında tüm iller ve ilçelerin adaylarını kesinleştirmişti.

ERDOĞAN BU DÖRT İLÇEDE ADAY GÖSTEREMEDİ!

İstanbul ilçeleri hakkında da kararını veren Erdoğan, Beylikdüzü, Eyüp, Beykoz ve Büyükçekmece olmak üzere dört ilçede yeniden anket yapılmasını kararlaştırarak kesin adayın belirlenmesini daha sonraya bırakmıştı.

TOPBAŞ DA AYNI YÖNTEME BAŞVURMUŞTU

Erdoğan'ın karar veremediği dört ilçeden biri olan Beylikdüzü'nde mevcut belediye başkanı ve aday adayı Yusuf Uzun, sosyal medyada harekete geçti. Bir dönemdir Beylikdüzü'nde başkanlık yapan Uzun, Erdoğan'ın kararsızlığı nedeniyle Twitter'da daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da başvurduğu yöntemi kullandı.

'YUMURTA SEÇMEN'LER AYNI YERDE YAZIM YANLIŞI YAPTI!

Twitter'da çok sayıda bot hesap Beylikdüzü ilçesinin yeniden Yusuf Uzun'u istediğini dile getiren tweetler attı. "#beylikdüzüYusufUzunuİstiyor" başlığı altında onlarca tweet gönderen 'bot hesapların' aynı tweetin aynı yerinde yazım yanlışı yapması ise gözlerden kaçmadı.

İşte o tweetler