AKP'den istifa eden İdris Bal eleştirilerini sürdürüyor!

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, "Birilerini cezalandırmak için hep bir şeyleri feda ediyor, ilkeli olamıyor, savruluyoruz" derken, "Meydanlardaki naralar kulaklarda kalır. Vicdanlardan atılan naralar vicdanlarda, kalplerde tesir bırakır. Benliklerini ülkenin geleceğine set olarak koyanlar, devletin DNA'sı ile oynayıp kendilerini bu yollarla kurtarmaya çalışanlar vebaliniz büyük" dedi.

cumhuriyet.com.tr

AKP'den istifa etmesinin ardından hükümete yönelik eleştirilerini arttıran İdris Bal, güncel gelişmeleri Twitter hesabından değerlendirmeye devam ediyor.

Yurt içi ve dışında büyük eleştirilere maruz kalan son yasa düzenlemelerine tepki gösteren Bal, "Demokrasi adına utanç vesikaları olarak bu yeni düzenlemeleri hatırlayacağız ileride. Bu ülkenin geleceği adına tahrifatlar yapılıyor. Yazık çok yazık. Kamuoyu vicdanı bu olanları affetmez. Biz meseleleri bir türlü kendi mecrasında tartışamıyoruz. Birilerini cezalandırmak için hep bir şeyleri feda ediyor, ilkeli olamıyor, savruluyoruz. Dünyadaki en stratejik sermaye iyi eğitilmiş korkak ve zorba olmayan demokrat vizyon sahibi insandır. Ülkemizin en önemli ihtiyacı bu değil mi? İnterneti kısıtlayarak, MİT'e, polise aşırı yetkiler vererek, yargı baskı altına alınarak Türkiye demokrasi mi olur yoksa muhaberat devleti mi olur?" ifadelerini kullandı.

Bal ayrıca, "Meydanlardaki naralar kulaklarda kalır. Vicdanlardan atılan naralar vicdanlarda, kalplerde tesir bırakır. Benliklerini ülkenin geleceğine set olarak koyanlar, devletin DNA'sı ile oynayıp kendilerini bu yollarla kurtarmaya çalışanlar vebaliniz büyük" şeklindeki sözlerini de takipçileriyle paylaştı.