'AKP belediyeciliği su altında kaldı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, "Yazın ortasında bir ülkenin başkenti çöküyorsa ve o ülkenin başbakanı ve bakanları bu rezilliği sadece seyrediyorlarsa demek ki AKP'nin gücü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na yetmemektedir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu yaptığı açıklamada, bir ülkenin başkentinin nasıl rezil edildiğini bir kez daha gördüklerini kaydederek, şöyle devam etti:
"Başbakan'ın öve öve bitiremediği Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı bir kez daha kendisine yakışanı yaptı. Yağmur yağınca 'sokağa çıkmayın' dedi. Daha önce de Başkent'te su bittiği zaman 'Ankara'yı terk edin' demişti. Dünyada hem böyle bir pişkinliğe hem de bu kadar aciz bir yönetime az rastlanır.

Dünyada hiçbir belediye başkanı kendi beceriksizliğini örtmek için suçu doğaya atmaz. Her yağmurda alt geçitler can pazarına dönüşüyorsa bunun sorumlusu yağmur değil; o geçitleri akıldan, bilimden ve teknolojiden uzak bir anlayışla yapanlardır."

Dün yaşanan rezilliğe başta Başbakan Recep Tayyip Erdeoğan olmak üzere hiçbir AKP yöneticisinin ses çıkarmadığına dikkat çeken Canalioğlu, şöyle dedi:
"Peki ya orada ölümler olsaydı bunun sorumlusu kim olurdu? Yıllardır şans eseri hiçbir ölüm olmadı. Peki bu olumsuzlukların bitmesi için illa ki birilerinin ölmesi mi gerekir? Neden başta Başbakan olmak üzere diğer AKP yöneticileri Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı karşısında bu kadar korkak, aciz ve çaresiz davranmaktadırlar?
Yazın ortasında bir ülkenin başkenti çöküyorsa ve o ülkenin başbakanı ve bakanları bu rezilliği sadece seyrediyorlarsa demek ki AKP'nin Yazın ortasında bir ülkenin başkenti çöküyorsa ve o ülkenin başbakanı ve bakanları bu rezilliği sadece seyrediyorlarsa demek ki AKP'nin gücü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na yetmemektedir."