Aileleri borçlu diye çocukların yemeklerine el koydular!

ABD'nin Utah eyaletindeki bir okulda, aileleri borçlu olduğu gerekçesiyle, 40 çocuğun öğle yemeğine el konuldu.

cumhuriyet.com.tr

ABD’nin en dindar ve muhafazakar eyaletlerinden olan Utah Eyaleti’nde Salt Lake Şehri’ndeki Uintah İlkokulu’nda 40 kadar çocuğun öğlen yemeğine ailelerinin borçlu olduğu gerekçesi ile el konuldu. Çocukların önlerindeki yemekler, önlerinden alınıp çöpe atıldı.

Habere göre, okula borcu olan ailelerle bir önceki gün iletişime geçmeye çalışmış ama ailelere ulaşamamıştı. Sonuç olarak okul çocuklara öğlen yemeği verilmemesine karar verdi. Bu karar alındığın sırada, okulun yemekhanesinde bulunan çocukların önünden önlerindeki yemek tabakları alındı ve yemekler çöp kutusuna boşaltıldı.

Salt Lake Şehri Belediyesi'nin eğitim sorumlusu Jason Olsen yaptığı açıklamada, “Eğer bu durum çocukları travmatize ettiyse bu çok talihsiz bir durum, biz bunu istemiyorduk” demekle yetindi. Daha sonraki saatlerde Salt Lake Şehri Belediyesi'nin eğitim ile ilgili facebook sayfasında, “Sorun farklı şekilde ele alınabilirdi ve alınmalıydı. Özür dileriz.” şeklinde bir açıklama yapıldı.

Okul yetkilileri de özür dileyerek, konu hakkında araştırma başlatıldığını açıkladılar. Olayın ardından 2 çalışanın işten çıkartıldığı da gelen bilgiler arasında.