Ahmet Çakar: 'Kural hatası var'

Karşılaşmanın 29. dakikasında Kasımpaşalı Ryan Donk sahaya giren 2. topu eline aldı. Donk, Almeida ceza sahasına girdiği sırada elindeki topu diğer topa fırlatırken Barış Şimşek oyunu durdurdu ve hakem atışıyla karşılaşmayı tekrar başlattı. Donk'a ise sarı kart gösterdi.

cumhuriyet.com.tr
Bu pozisyon için tweet atan Ahmet Çakar ise müthiş bir iddia ortaya attı.
 
Çakar Twitter hesabından "Kasımpasa-Bjk macında kural hatası var. İlgilenenlerin dikkatine arz ederım" şeklinde yazdı. Çakar, "Donk'un pozisyonu mu?" şeklinde soruya da "Evet, Donk olayı kural hatası" yanıtını verdi.
 
Lig TV'de yayınlanan Maraton adlı programın yorumcusu Markus Merk, Kasımpaşa-Beşiktaş maçındaki Donk'un pozisyonuyla ilgili konuştu. Merk "Burada kural hatası yok" dedi. Tümer Metin ise pozisyonun kural hatası olduğunu savundu.
 
Bu açıklamaların ardından Ahmet Çakar, Merk'e tepki gösterdi. 
 
Çakar, 'Merk dünyanın gelmiş geçmiş en iyi hakemlerinden biridir. Markus Merk benim can arkadaşımdır. Eşit pozisyonları hakemin lehine yorumlayabilirsin ama böyle bir pozsiyonu kesinlikle hakem lehine yorumlayamazsın. Burada namusum şerefim ve haysiyetim üzerine konuşuyorum. Burada kural hatası yapıldı' diye tepki gösterdi.