Adalet yürüyüşü (15.06.2016)

Halkın Hukuk Bürosu avukatları, yargıdaki hukuksuzluklara dikkat çekmek ve sorumluların yargılanması istemiyle İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlattı. Avukatlar, “Faili devlet olanın ortaya çıkarılmasını ve hukuk önünde hesap vermesini istiyoruz” dedi.

ALİ AÇAR

Halkın Hukuk Bürosu avukatları müvekillerinin davalarındaki hukuksuzluklara dikkat çekmek ve sorumluların yargılanması istemiyle İstanbul’dan Ankara’ya “Bir ceza istiyoruz, adalet için yürüyoruz” başlığıyla yürüyüş başlattı. Mahkemelerde adalet bulamadıklarını söyleyen avukatlar, “Faili devlet olanın ortaya çıkarılmasını ve hukuk önünde hesap vermesini istiyoruz” dedi.

Avukatlar Günay Dağ, Özgür Yılmaz, Şükriye Erden, Barkın Timtik, Didem Baydar Ünsal, Aytaç Ünsal, Yaprak Türkmen, Yağmur Ereren, Zehra Özdemir, Süleyman Gökten, Ahmet Mandacı ve Bağcılar’da polis tarafından vurularak öldürülen Günay Özarslan’ın annesi Makbule Özarslan bundan tam 6 gün önce başlattılar adalet yürüyüşünü. Berkin’in, Hasan Ferit’in Dilek Doğan’ın, Günay Özarslan’ın ve Yılmaz Öztürk’ün faillerinin yargılanarak cezalandırılması istemiyle Bakırköy’den yürüyüşü başlatan ve 450 km boyunca yürüyecek olan avukatlar sırasıyla Bağcılar, Okmeydanı, Armutlu, Gebze, Kocaeli, Yalova ve Bursa’ya kadar geldiler.

Avukatların adalet yürüyüşünü yerinde görmek için bizde dün Yalova çıkışından itibaren avukatlara eşlik ettik. Yürüyüş sırasında konuştuğumuz avukat Barkın Timtik, ülkede yaşanan adaletsizliği teşhir etmek için yola çıktıklarını söyleyerek başlıyor konuşmasına. Adaleti mahkeme salonlarında bulamadıklarını, Berkin’i, Dilek’i, Yılmaz’ı ve Günay’ı vuran polislerin ortaya çıkarılarak cezalandırılmadığını anlatan Timtik, “Adalet bir özlem olarak içimizde ideal olarak kalıyor bizlerin. İnsan öldüren bir insanın cezalandırılması gerekir. Yasalarda bile bu böyledir. Bizim ismini söylediğimiz 5 isim aslında birer sembol. Mahkemelerde sonuç elde edemiyoruz. Dilekçe veriyoruz, duruşmalar giriyoruz bir sonuç yok. Biz bu duruma karşı elimiz kolumuz bağlı oturmak istemedik. Onun için adaleti sokakta aramaya karar verdik” diyor.

Yol boyunca çok fazla zorlukla karşılaşmadıklarını insanların organize edilmediği sürece linç saldırısında bulunmadığını belirten Barkın Timtik, “Kırmızı önlüklerimizden dolayı başta tepki gösterenler oldu. Onlara hayatın içinden örnekler verince aslında ne istediğimizi onlarda anladı. Ankara siyasi iktidarın kurumlarının olduğu bir kent. Orada Berkin’in açılmayan davasının, tutuklanmayan Dilek’in katilinin, üzeri kapıtılan Günay’ın dosyasının nedenini soracağız. Faili devlet olanın ortaya çıkarılmasını ve hukuk önünde hesap vermesini isteyeceğiz” diye konuştu.