Adalet Marşı'nın perde arkası... Jandarma bile mırıldanıyordu
CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışlıoğlu ile marşı yazma sürecini konuştuk.
Hazal OcakCHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışlıoğlu, 1970’li yıllarda söylenen işçi marşını Adalet Yürüyüşü’ne uyarladı. Marş, kortej ve mola alanlarında hem yurttaşlar tarafından söyleniyor hem de ses araçlarından çalınıyor. Kayışlıoğlu ile marşı yazma sürecini konuştuk.
- Marşı hangi duygularla yazdınız?
Marş esasen Sadettin Kaynak’ın bir eseri 70’lerde işçi marşı olarak Tahsin İncirci tarafından uyarlanmış. Yürüyüş esnasında adalete olan inancımızla, heyecanımızla sözler kendiliğinden döküldü ve adalet marşı olarak uyarlamış olduk. Yürüyüşlerde arkadaşlarımızla molalarda milletvekili arkadaşlarımızla denedik, beğenilince de son olarak kayıt altına aldık...
- Tanımadığınız insanlar marşı söylerken neler hissediyorsunuz?
Yürüyüş esnasında yanımda yürüyenler bazen beni görünce söylüyorlar bazen görmeden söylüyorlar, hatta bir defasında bir jandarma dahi mırıldanarak yanımdan geçti. İnanılmaz gurur verici bir duygu. Genel başkanımızın bu onurlu yürüyüşünde herkesin hissettiği duyguların böyle bir marşa dönüşmesinde katkım olduysa ne mutlu bana..
- Pazar gününe özel yeni marşlar var mı?
Pazar günü için benim başka çalışmam yok ama duyguların ne zaman nerde geleceği belli olmaz.
- Seçim döneminde teklif gelirse CHP için seçim şarkı yazar mısınız?
Bizim siyaset anlayışımız; ülkemize ve tabii partimize katkı koymayı bir görev bildiği için, teklif beklemeden yapabileceğimiz her türlü katkıyı sadece ben değil bütün CHP’liler yapıyor, yapmaya da devam edeceğiz. O gün geldiğinde yapabileceğim bir şey olursa teklif beklemeden üstüme düşeni yine yaparım. Partime, ülkeme katkı sunmayı her zaman görev bilirim.
- Kılıçdaroğlu marşı beğendi mi?
Karşılaştığımızda ben de sordum, beğendiğini söyledi. Bu beni daha çok mutlu etti tabii.. Bu süreçte katkısı olan çok arkadaşımız oldu.