Abdullah Gül'ü şaşırtan CHP'li

Cumhurbaşkanı tarafından Çankaya köşküne davet edilen CHP'li Telekulak Komisyonu üyesi Aksünger, Gül'ü şaşırtan bilgiler verdi.

cumhuriyet.com.tr

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Çankaya Köşküne davet edilen CHP İzmir Milletvekili, bilişim uzmanı ve TBMM Telekulak Komisyonu üyesi Erdal Aksünger, Gül’e yasa dışı dinlemeleri anlattı. Başbakan Erdoğan'ın ''Cumhurbaşkanını da dinlemişler'' açıklamasının ardından Çankaya köşküne çıkan Aksünger ''Kayıp olan 11 mobil dinleme aracını'' gündeme getirdi ve verdiği bilgilerle Gül'ü şaşırttı. 

Gazeteport'un haberine göre; Aksünger, TBMM'de kurulan ve MİT, Emniyet İstihbarat ve TİB'de de incelemeler yapan Telekulak Komisyonunda görev almıştı. Aksünger, Cumhurbaşkanı Gül'e, MİT, Emniyet İstihbarat, Jandarma İstihbarat, TİB ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda büyük bilgi güvenliği sorunları olduğunu aktardı. 10 yıllık verilerle TİB'e gelen yargı kararlarının tekrar gözden geçirilmesini istedi. Aksünger Gül'e ''İnternet yasası ile TİB'e verilen yetkiler sonucu yeni bir MİT yaratılıyor'' dedi ve bu yasanın veto edilmesini istedi ve şu bilgileri de verdi:

BELEDİYE BAŞKANINDAKİ ARAÇ: Türkiye'de 11 adet mobil dinleme aracı kayıp... İsrail, Kanada, ABD ve Alman Rohde& Schwarz firmasından temin edilen bu araçlar nasıl ithal edildi, paraları nasıl ödendi ? Bir Büyükşehir Belediye Başkanında da bu araçlardan olduğu iddiası araştırılmalı.

EGO'DAKİ YAZILIM: TURKTRUST adlı şirketin ürettiği, tüm kişisel hesap hareketlerine, banka bilgilerine, elektronik postalara müdahale imkanına sahip 2 adet hatalı sertifikadan biri 6 ay EGO Genel Müdürlüğünde kaldı. Bu sertifika ile hangi işlemlerin yapıldığı,  alt sertifikaların üretilip üretilmediği tespit edilmelidir.

TAKLİT BAZ İSTASYONU:
Taklit baz istasyonlarına ilişkin, A15 ve A25 araçlarının envanterleri ve nerelerde kimler tarafından hangi amaçlarla kullanıldıkları, hangi verilerin elde edilerek kimlere servis edildiği konusu ortaya çıkarılmalıdır. İthalatının hangi kurumlar tarafından hangi ülkelerden yapıldığı, örtülü ödenek kullanılıp kullanılmadığının araştırılması gereklidir.