'Abdestinden şüphen yoksa Bilal’i niye göndermiyorsun?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "28 Şubat Post Modern darbe ise günümüzdeki Dost Modern'dir" sözlerini değerlendirdi: Artık 'mağdur' edebiyatı kabak tadı verdi.

Hakan Dirik/ Cumhuriyet

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, rüşvet yolsuzluk operasyonlarının başladığı 17 Aralık’ı “halkın kurtuluş günü” diye tanımlayarak “Bu hükümet bu ülkeye yakışmıyor. Türkiye’nin bayrağını onurla dalgalandıracak yeni bir iktidara, halkın iktidarına ihtiyaç var” dedi.

Partisinin Manisa’da düzenlediği ve oldukça kalabalık bir kitlenin izlediği mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, 247 milyar lirayı bulduğunu belirttiği yolsuzluk ve rüşvet parasıyla neler yapılabileceğini anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı “yürütmenin, yolsuzluğun, kul hakkı yemenin ustası” olarak niteledi. Temiz siyaseti ülkeyi mutlaka getireceklerini belirterek, “Halkın değil, bir avuç haraminin yüzü gülüyor. Birileri geleceğini ayakkabı kutularında bulabilir. Bizim geleceğimiz çocuklarımızdır. Yürüyüşümüz kutsal bir yürüyüştür, halkın uyanışıdır. Kul hakkı yiyenlerin hesabını mutlaka soracağız” diye konuştu.

Bülent Ecevit’in “Ne ezen ne ezilen, hakça bir düzen” sözünü anımsatan Kılıçdaroğlu, parti ayrımı yapmadan herkesten oy isteyerek, “Türkiye, kendi çıkarları için kendi toplumunu fedan eden, yandaşlarını zengin eden bir iktidarla karşı karşıya. Halkımız ezilenin olmadığı hakça bir düzen istiyor. Ben yaşamımı halkın çıkarlarına feda etmeyi namuslu, onurlu bir görev kabul ediyorum” dedi.

Konuşması sık sık “Her yer rüşvet her yer yolsuzluk” ve “Hırsız Tayyip” sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın hala mağduru oynadığını dile getirerek “Dört bakanı yolsuzlukla suçlanıyor, çocukları hapiste, diyor ki ‘mağdurum’. Dünyanın en zengin başbakanı, sen nasıl mağdursun? Böyle mağdurluğa can kurban. Bana bir sürü laf ettin, peki sana ne diyorlar? Çıkıp ‘ben kul hakkı yemedim’ de. Diyemiyor. Bağımsız mahkemelerin önünde hesap vereceksin. Senin çocuğunun ne ayrıcalığı var? Eğer alnın açıksa neden mahkemelerden kaçıyor? Abdestinden şüphen yoksa Bilal’i niye göndermiyorsun? Çünkü Başbakan’ın alnı, eli, dili temiz değil. Bunu herkes böyle bilsin” diye konuştu.

Polislere de “halktan yana” olma çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, hükümetin HSYK’yi de yürütmeye bağlamasına karşı duracaklarını hapiste kalan tek milletvekili Engin Alan’ın da özgürlüğüne kavuşması için mücadele edeceklerini söyledi.

Balbay ve Sargül'de Manisa'da

CHP’nin Manisa adayı Özgür Özel’in yanı sıra Mustafa Balbay’dan Mustafa Sarıgül’e, Aziz Kocaoğlu’ndan Ege’nin, Türkiye’nin dört bir yanından başkan adayları, milletvekilleri ve partililer Manisa’daki coşkuya ortak oldu. AKP’nin Akhisar mitinginde evinin penceresinden “ayakkabı kutusu” gösterdiği için karakola çekilen Nurhan Gül de Cumhuriyet Meydanı’nın “şeref konukları” arasındaydı.