9 yaşında işkence gördü, annesi öldürüldü, babası hapiste
İZMİR’in Menemen İlçesi’nde 5 yıl önce, torunları 9 yaşındaki M.B.Ö.’nün kol ve cinsel organını çakmakla yakıp işkence yaptıkları iddiasıyla para cezasına çarptırılan dede Feyzi A., anneanne Fikriye A. ile teyze Yeliz D.’ye, çocuğun vasisi olan halasının avukatı Atilla Ertekin, 40 bin lira manevi tazminat davası açtı.
DHAMahkeme, çocukları M.B.Ö.’nün velayetini babasına verdi. Ancak, boşanmalarından bir hafta sonra M.B.Ö, annesinin özlemine dayanamadı. Özel bunun üzerine, velayeti kendisinde olmasına rağmen, oğlunun Menemen’deki babasının evine dönen annesi ile kalmasına izin verdi. Kendisi Buca’da oturan Özel, oğlunu Menemen’deki bir anaokuluna da yazdırdı.
'TEYZEM BANA BIÇAK SOKTU AMA ÖLMEDİM'
Temmuz 2010’da bir ihtiyacı olup olmadığı öğrenmek için anokuluna uğradığında, oğlu M.B.Ö.’nün vücudunda dayak izlerini gören Hayri Özel şaşırdı. Özel, işyerine götürdüğü oğlunun vücudundaki izlerini sorduğunda, "Annem ve babaannem Tokat attı, dedem ısırdı, teyzem de kollarımı çakmakla yaktı. ’Yeliz teyzem bana bıçak soktu ama ölmedim" dediğini ileri sürdü.
ŞİKAYETÇİ OLDU
Özel, bunun üzerine boşandığı eşi Filiz A. ve yakınlarının, olay tarihinde 4 yaşındaki oğlu M.B.Ö.’yü dövüp, kötü muamelede bulunduklarını savunarak, polise şikayetçi oldu. Polis tarafından Menemen Devlet Hastanesi’ne kaldırılan M.B.Ö.’nün muayenesinde kol, bacak ve belinde ’dayak ve cebir izleri’ olduğu belirtilen rapor verildi. Özel’in şikayeti üzerine polis, küçük M.B.Ö.’nün annesi Filiz A., dedesi Feyzi A., anneannesi Fikriye A., teyzesi Yeliz D. ile teyzesinin eşi Zeki D.’nin ifadelerine başvurdu.
BOŞANDIĞI EŞİNİ ÖLDÜRDÜ
Soruşturma devam ederken, 6 Ekim 2011’de Menemen’in Emiralem Mahallesi’nde oturan bir çocuk annesi Filiz A., muhasebe biriminde çalıştığı Koyundere’deki tekstil atölyesine gitmek üzere evden çıktığında, 4.5 yıl evli kalıp 2010 yılının Mayıs ayında boşandığı Hayri Özel tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. afyonkarahisar’da, 1992 yılında Peyami Yıldırım’ı öldürdüğü için yattığı cezaevinden 2002 yılında afla çıkan Hayri Özel, peşine düşen polisle de çatışmaya girdi. Olayda polis memuru Mustafa Gönen Yılmaz ayağından yaralandı. Çatışmada Hayri Özel de vurularak yaralı yakalandı.
27 YIL HAPİS
Hayri Özel hakkında eski eşi Filiz A.’ı tasarlayarak ’kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, polis memuru Mustafa Gönenç Yılmaz’ı yaralamak, 4 polis memuruna karşı görevi yaptırmamak için direnmek, ruhsatsız silahla ateş etmek suçlarından da 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Karşıyaka 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Hayri Özel’e eşini öldürmekten 20 yıl, polis memurunu yaralamaktan ve diğer suçlardan da 7 yıl olmak üzere toplam 27 yıl hapis cezası verildi.
ÇOCUĞA İŞKENCEYE PARA CEZASI
Bu davanın bitmesinin ardından, Hayri Özel’in oğluna karşı yapılan işkence şikayeti üzerine, olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı dede Feyzi A., anneanne Fikriye A., teyze Yeliz D. ile onun eşi Zeki D. hakkında ’kasten yaralama’ suçundan 2- 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Menemen 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme sanık Yeliz D.’yi 3 bin 600, Feyzi A. ve Fikriye A.’yı 4 bin 500 lira adli para cezasına çarptırdı. Sanık Zeki D.’nin ise beraatine karar verdi.
40 BİN LİRA TAZMİNAT DAVASI
Ceza davasının ardından avukat Atilla Ertekin, küçük M.B.Ö.’nün vasisi halası Sebahat Dedeoğlu adına, dede Feyzi A., anneannesi Fikriye A. ile teyzesi Yeliz D.’ye Menemen Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 40 bin lira manevi tazminat istemiyle dava açtı.
Avukat Ertekin "Küçüğün acısını bir nebze de olsa dindirebilmek ve eğitim hayatına da katkı sağlaması maksadıyla bu manevi tazminatın ödenmesi için dava açmak zorunluluğu doğdu" dedi.