5 yaşındaki çocuk oyun istedi ve...

Kardeşinin oynadığı tüfeğin ateş alması sonucu hayatını kaybeden 9 yaşındaki kız çocuğunun cenazesi, toprağa verildi . Tüfekle oynarken kazayla ablasının ölümüne neden olan 5 yaşındaki çocuk da ailesiyle cenaze törenine katıldı.

cumhuriyet.com.tr

Ergene ilçesinde, kardeşinin oynadığı tüfeğin ateş alması sonucu hayatını kaybeden 9 yaşındaki kız çocuğunun cenazesi toprağa verildi. Cenaze, İstanbul Adli Tıp Kurumundaki incelemenin ardından Velimeşe beldesindeki Merkez Camisi'ne getirildi.

Kız çocuğunun cenazesi, namazın ardından Velimeşe mezarlığında toprağa verildi. Gözyaşları içinde kızının cenazesini izleyen anne Ayşe Y, baygınlık geçirdi. Acılı anneye, yakınları müdahale etti. Bu arada, tüfekle oynarken kazayla ablasının ölümüne neden olan 5 yaşındaki B.Y. cenaze törenine katıldı. Töreni yaşlı gözlerle izleyen B.Y, bir süre sonra yakınları tarafından camiden götürüldü.

Muş'tan göç etmişler

Baba Fesih Y, AA muhabirinin sorusu üzerine, yaşananlardan dolayı çok üzgün olduğunu söyledi.

İş için birkaç yıl önce Muş'tan Velimeşe beldesine göç ettiklerini belirten Fesih Y, bir geri dönüşüm firmasında dökümcü olarak çalıştığını ifade etti.

Çiftin, hayatını kaybeden kız çocuğu dışında 3 çocuğu daha olduğu öğrenildi.

Olay

Velimeşe beldesi İstasyon Mahallesi'nde, 5 yaşındaki B.Y'nin, ailesinin evde olmadığı sırada oynadığı av tüfeği aniden ateş almış, bu sırada odada bulunan ablası 9 yaşındaki Y.Y. yaralanmıştı. Kız çocuğu hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Yapılan incelemede, babaya ait olduğu belirtilen tüfeğin ruhsatsız olduğu tespit edilmişti. Baba Fesih Y, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.