5 ülke gezdi, sağlığına Türkiye’de kavuştu

Beyninde tümör olan ve buna bağlı sara nöbetleri geçiren 45 yaşındaki Aleksander, Türkiye’de olduğu ameliyat ile sağlığına kavuştu, sara nöbetlerinden de kurtuldu.

SİBEL BAHÇETEPE

Beyin tümörüne bağlı sara nöbetleri geçiren ve “ameliyatı riskli” denilen 45 yaşındaki Ukraynalı Aleksander Sheretun, Türkiye’de olduğu ameliyat ile sağlığına kavuştu. Aleksander Sheretun’ın şikâyetleri 3 yıl önce başladı. Sara nöbetleri geçiren Aleksander, yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından beyninin sol bölgesinde tümör olduğunu öğrendi. Ameliyatın tehlikeli olduğunun söylenmesi üzerine tedavide yalnızca nöbet önleyici ilaçlar verildi. Ancak bu sırada tümör de yavaş yavaş büyümeye devam etti. Sara nöbetleri artan ve ilaçlara dirençli hale gelen Aleksander, verilen tedavi yetersiz kalınca ve ameliyat yapılamaz denilince ülke ülke çare aramaya başladı. Önce Rusya’ya gitti. Rusya’daki doktorlar Aleksander’ı ameliyat edebileceklerini ancak kalıcı sakatlıklar olabileceğini söylediler. Bu nedenle Aleksander, ameliyat olmayı kabul etmedi. Bir sonraki durağı ise Macaristan oldu. Orada da ameliyat olamayacağı söylendi.

‘Konuşman bozulur’ dediler

Ardından İsrail’e giden Aleksander, tümörün yüzde 60’ının alınabileceğini ancak konuşmasının daha da bozulacağını öğrendi. Beşinci ülke olarak da Almanya’ya gitme kararı alan Aleksander, oradan doktorların ameliyat yapabileceğini ancak riskli ve tehlikeli bir ameliyat olacağını söylemesi üzerine ülkesindeki bir nöroloji profesörünün, yaptığı araştırmalar sonucu Türkiye’ye gelmeye karar verdi. Geçen aylarda İstanbul’a özel bir hastaneye gelen Aleksander’a hastanede bazı tahlil ve tetkikler yapıldı. Doktorlar, muayene sonrası Aleksander’da konuşamama ve konuşulanı anlayamama, sağ kol ve bacağınde güç kaybı, duyu kaybı tesbit etti. Doktorlar, hastanın ameliyat edilebileceğini söyledi.

6 saatlik ameliyat

Tümör ve sara nöbetleri için planlanan beyin ameliyatını Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hidayet Akdemir ve Op. Dr. Türker Karancı, Anestezi Uzmanı Dr. Şener Demiroluk’tan oluşan ekip 6 saatte gerçekleştirdi. Prof. Akdemir, ameliyatın erken döneminde hastanın konuşmasında belirgin iyileşmeler olduğunu, daha düzgün cümleler kurabildiğini, sağ tarafındaki his ve felçlerinde ise iyileşmeler gözlediklerini söyledi. Akdemir “Daha önemlisi ameliyat öncesi her gün gelen sara nöbetleri görülmedi” dedi