35 yıl sonra bir ilk, tersine atama

1980’den bu yana ilk kez bir hükümet, doğrudan bir valiyi İstanbul’a il emniyet müdürü olarak atadı. Yeni emniyet müdürünün Gezi'ye bakış açısı ise paylaştığı tweetlerde gizli.

cumhuriyet.com.tr

İstanbul’da yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra 30’a yakın kentte ilgili şube müdürlerini değiştiren hükümet dün İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ı da merkeze çekti. Çapkın’ın merkeze çekilmesiyle hükümet, 1980’den bu yana ilk kez, bir valiyi İstanbul’a emniyet müdürü olarak atadı ve jet hızıyla Aksaray Valisi, bu göreve getirildi.

Çapkın’ın yerine Aksaray Valisi Selami Altınok’u geçici görevle İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne atadı. Altınok’un kararnamesinin  Başbakanlık’tan Cumhurbaşkanlığı’na gönderildiği öğrenildi. Şimdiye kadar hiç bir emniyet biriminde görev yapmayan Altınok’un atanmasında Erdoğan’ın yakın çalışma ekibinin etkili olduğu kaydedildi. Bu çerçevede, Altınok, 1980’den sonra İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne doğrudan ataması yapılan ilk vali oldu. Daha önce, 1978’de dönemin Erzurum Valisi Hayri Kozakçıoğlu, vali kadrosuyla İstanbul’a il emniyet müdürü olarak atanmıştı.

Gezi'de bunları paylaşmıştı

İstanbul'un yeni Emniyet müdürü Selami Altınok'un Gezi direnişinde sanatçıları hedef alan görüşleri içeren tweetleri paylaşması dikkat çekti. İşte o alıntı yapılan tweetler: