20 kez kalbi durdu!

İzmir’in Tire Belediyesi’nde 6 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan 39 yaşındaki Faruk Eryiğit’in 3.5 saatte tam 20 kez kalbi durdu. Her seferinde kalbi çalıştırılan Eryiğit, "Kalbimin her duruşunda çevremde olup biteni duyuyordum, bilincim açıktı" diye konuştu.

cumhuriyet.com.tr

İzmir’in Tire Belediyesi’nde 6 yıldır çalışan güvenlik görevlisi evli ve 1 çocuk babası Faruk Eryiğit, yaklaşık iki hafta önce bir restoranda arkadaşlarıyla yemek yediği sırada rahatsızlandı. Göğsündeki şiddetli ağrıyı arkadaşlarına söyleyen Eryiğit, hemen Tire Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanenin Kardiyoloji Uzmanı Dr. Milyar Yakar’ın tesadüfen nöbetçi olduğu sırada getirilen Eryiğit, hemen tedaviye alındı. Yoğun Bakım Ünitesi’nde, Faruk Eryiğit’in kalbi 3.5 saat içinde tam 20 kez durdu. Kalbi her seferinde çalıştırılan Eryiğit, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ellerinde şok cihazıyla hazır bekleyen doktorlar her seferinde kalbimi çalıştırmayı başardı. 3.5 saatlik zaman diliminde 20 kez duran kalbim sanki benimle şaka yapar gibiydi. Doktorlar ise büyük bir telaşla her seferinde bana müdahale ediyordu. Ben ise olup, bitenleri sakin bir şekilde yattığım yerden duyuyordum. Sadece dördüncü şok öncesinde bilincim biraz kaybolur gibi oldu. Daha sonra verilen ilaçlarla nabzım ve elde edilen grafik değerleri normale döndü. Ertesi gün, İzmir’de bir özel hastaneye sevk edildim. Anjiyonun ardından bir gün sonra taburcu oldum. Diğer damarımı ise önümüzdeki gün yapılacak olan anjiyo ile açacaklar. Kriz geçirmeden önce günde 2 paket sigara içiyordum. Az daha, çok sevdiğim eşim Pelin Eryiğit’i (30) eşsiz, oğlum Mert Eryiğit’i (6) de babasız bırakacaktım. Artık sigarayı bıraktım. Bir daha asla içmeyi düşünmüyorum."

Şanslı hastlardan

Tire Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Milyar Yakar, "Kırşehir Devlet Hastanesi’nde görev yaparken bir hastamın kalbi 1 gün içinde belki 60-70 kez durmuştu. Her seferinde geri getirmeyi başardım. Buna benzer vakalar daha çok genç hastalarda görülüyor. Faruk beyin kalbi elektro şok ile yaptığımız müdahalelerimize olumlu yanıt verdi. Ancak tam tersi de olabilirdi. Hasta kalp krizi geçirdiğinde tesadüfen o akşam ben nöbetçiydim. Ortalama her 15 dakikada bir kalbi durdu. 5 saat kadar hastanın yanında kaldım. Durumu stabil hale geldiğinde ise İzmir’e sevk ettim. Benzer vakalarda erken müdahale çok önemli. Faruk beyin genç olması tekrar hayata tutunmasında önemli bir faktördü. Kendisi şanslı bir hastaydı" dedi.