15 Temmuz gecesi Kazan'daki hastanede yaşananlar kamerada (10.08.2016)

15 Temmuz gecesi, Ankara’yı bombalayan F-16’ların kalkışını engellemek isterken 4. Ana Jet Üs Komutanlığı nizamiyesi önünde bulunan ve açılan ateş sonucu 9 kişinin şehit olduğu, 100’e yakın vatandaşın yaralandığı olay sonrası hastanede yaşananlarla ilgili görüntüler ortaya çıktı.

cumhuriyet.com.tr
<video:582364>


Kazan İlçesi yakınlarındaki Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Gölbaşı’nda bulunan Özel Harekât Merkezi ile sivilleri bombalayan F-16 savaş uçaklarının kalkışını engellemek için darbe girişimi gecesi Akıncı nizamiyesi önünde toplanan vatandaşlara açılan ateş sonucu 9 kişi şehit olurken, 100’e yakın yaralı ambulans ve özel araçlarla Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi’ne yetiştirilmeye çalışıldı. Yaralıların hastaneye getirilme anları ve o anlar hastanenin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde yaralılara sedyelerde, hastane koridorunda müdahale edildiği görüldü. Çok sayıda vatandaş hastane de sağlık çalışanlarına yardımcı olmaya çalıştı.

"HASTANE ÖNLEMİNİ ALDI"

Darbe kalkışmasının haber alınmasının ardından Başhekim Opr. Dr. Uğur Yıldız tüm çalışanları haberdar ederek en kısa sürede hastanede olmalarını söyledi. Başhekim Yıldız’ın bu önleminin şehit sayısının artmasına engel olduğu belirtildi. 60 yataklı devlet hastanesinin acil servisinde diğer gecelerde görevli bir doktor bulundurulurken darbe gecesi tüm doktorlar en hızlı bir şekilde yaralılardan önce hastanede hazır bekledi.

"YARALILARIN SABIRLI DAVRANIŞLARI"

Yaralının bir anda gelmeye başladığı hastane, mahşeri bir kalabalığa sahne oldu. Koridorlarda adım atılacak yer olmazken hiçbir kargaşalığın yaşanmaması ve vatandaşların sakin bir şekilde görevlilerin yönlendirmesine uyması kargaşalığın önüne geçti.

Hastane yönetiminin verdiği bilgiye göre, hastaneye getirilen tüm yaralılar sessizce sıralarını bekledi. Kendini iyi hisseden yaralılar, “Ben yaralıyım, benim durumum daha acil bana bakın" diyen olmadığı gibi hatta doktorları durumu daha ağır olan hastalara yönlendirdiler. Ambulansla hastaneye sevk edilmesi düşünülen yaralılarda durumu daha acil olan hastalar için ambulans yerine kendi araçlarıyla gitmeyi tercih etti. Ayrıca bazı yaralılar hastanenin çok yoğun olmasından dolayı yarasını gizleyerek iki gün sonra hastaneye geldiği öğrenildi.