12 Dev Adam dünya şampiyonasına gidiyor

Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenen yönetim kurulu toplantısında 2014 Dünya Kupası’na Türkiye’nin ‘wildcard’ ile katılmasını kararlaştırdı.

Cumhuriyet/Spor Servisi

Kıta şampiyonalarında kupa için vize alamayan 15 aday ülke arasından Türkiye dışında Brezilya, Finlandiya ve Yunanistan da ‘wildcard’ ile 2014 Dünya Kupası’nda yer alacak. ‘Wildcard’ alarak turnuvaya katılmak isteyen 15 ülke federasyonunun başvuruları, ‘spor performansı ve promosyon, ekonomi ve federasyon yöneticiliği’ kriterlerine göre değerlendirildi.

Ancak Ulusal Basketbol Takımı’nın başında hâlâ bir koçun bulunmaması soru işaretlerini beraberinde getirdi. Bogdan Tanjevic’le yolların ayrılmasının ardından Turgay Demirel federasyonu, 4 ay 20 gündür Ay - Yıldızlıların başına antrenör getirmedi. Menajer Harun Erdenay, “Yeni koç daha önce de söylendiği gibi Obradovic'le görüşmeler oldu. F.Bahçe tarafıyla görüşüldü. Ergin Ataman geçen yıldan beri gündemdeydi. Benim tercihim, Türkiye’de çalışan ve Türkiye’yi tanıyan biri olması yönünde. Önümüzdeki günlerde de yeni koçun kim olacağını göreceğiz” dedi.

İspanya’nın ev sahipliğinde 30 Ağustos’ta başlayacak FIBA Dünya Kupası’nda 24 ülke yer alacak. Türkiye’nin eşleşeceği takımlar ve maçlarını oynayacağı kentlerin belirleneceği 2014 FIBA Dünya Kupası’nın kura çekimi yarın (TSİ 19.00) yapılacak. İlk tur maçları Bilbao, Gran Canaria, Granada ve Sevilla’da, final karşılaşmaları ise Barcelona ve Madrid’de gerçekleşecek.

12 Dev Adam, 2002’den beri düzenlenen tüm FIBA dünya şampiyonalarına katılmış olacak. 2010’da bu şampiyonaya ev sahipliği yapan Türkiye, gümüş madalya elde etmişti.

Bu arada Türkiye’nin (İstanbul - Ankara) ev sahipliği yapacağı 2014 FIBA Dünya Bayanlar Şampiyonası 27 Eylül’de başlayacak.