Türk Sağlık-Sen'den Danıştay'a dava

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde 30 Eylül tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe giren ve sağlık çalışanlarını mağdur ettiği belirtilen bazı değişikliklerin iptali için Türk Sağlık-Sen tarafından dava açıldı.

DHA

Danıştay'da açılan davada stratejik personelin tanımının genişletilerek, doktorlarla birlikte diş hekimleri, eczacılar ve aday memurların özelde çalışan eşlerinin bulunduğu yere gitmesini engelleyen düzenlemelerin iptali istendi.

Dilekçede eşi özelde çalışan bir stratejik personelin eş durumundan ve eğitim durumundan tayin hakkı bulunmadığı, bunun da Anayasa'ya aykırı olduğu belirtildi. Anayasa'ya aykırı olduğu savunulan bu düzenlemenin genişletilmesinin, hakkaniyetle bağdaşmadığına vurgu yapıldı. Aday memurlara isteğe bağlı yer değiştirme ve aile birliğine dayalı mazeret tayini hakkı verilmemesi yönündeki eksik düzenlemenin yürütmesinin durdurulması talep edildi.

720 GÜN PRİM ŞARTI DÜZENLEMERİNİN İPTALİ İSTENDİ

Dava dilekçesinde eğitim durumundan tayinin sadece 4 yıllık sağlıkla ilgili örgün bir eğitim kazananlara verilerek, 2 yıllık okul kazananların bu haktan mahrum bırakılması, eşi özelde çalışanlara getirilen son 4 yıl içinde 720 gün prim şartı düzenlemelerinin de iptali istendi.

KAHVECİ: UMARIZ HUKUK BAKANLIĞIN YAPTIĞI BU YANLIŞLARI DÜZELTİR

Açılan dava ile ilgili bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise "Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde çalışanların hakları kısıtlanmış ve mağduriyetler meydana gelmiştir. Anayasaya ve üst mevzuata aykırı hususlar düzenlenmiştir. Eğitim hakkını kısıtlayan, İnsanları eşi ile işi arasında tercihe zorlayarak aile bütünlüğünü sarsan bu düzenlemelerin iptali için davamızı açtık. Umarız hukuk bakanlığın yaptığı bu yanlışları düzeltir" dedi.