Kahvaltıda lezzet şöleni: Ev yapımı krep tarifi
İster kahvaltıda, ister tatlı bir atıştırmalıkta; krep, hafif dokusu ve çeşitli içerikleriyle her anı özel kılan bir lezzettir. Bu tarifte, evinizin konforundan çıkmadan kolayca hazırlayabileceğiniz nefis kreplerle damaklarınızı şenlendirin.
cumhuriyet.com.trKrep, mükemmel bir kahvaltı veya hafif bir tatlı isteği için ideal bir seçenektir. Yumuşacık dokusu ve çeşitlendirilebilen iç harcıyla krep, her damak zevkine hitap eder. Bu tarif, sadece birkaç basit malzeme ile mutfakta harikalar yaratmanızı sağlar. Kendi krep hamurunuzu hazırlayarak, farklı içeriklerle kişiselleştirebileceğiniz bu pratik tarif, lezzetli bir deneyim sunar. Şimdi, krep yapımının inceliklerini keşfedin ve sevdiklerinizi lezzetli bir sürprizle şaşırtın!
KREP TARİFİ
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağından biraz az un
- 2 su bardağı süt (dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanılabilir)
- 1 çay kaşığı tuz
- pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ
Yapılış
- Krep tarifi hazırlamak için un, süt ve suyu karıştırma kabına alarak hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
- Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin.
- Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
- Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
- Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu işleme devam edin. Krep tarifimiz hazır.