Bayat ekmekleri çöpe atmayın! Lezzet dolu bayat ekmekli tarifler

Ekmek, sofralarımızın vazgeçilmezi, ancak zamanla bayatlamaya başlayan ekmekleri atmak yerine onlara ikinci bir hayat verebilirsiniz! Bayat ekmekleri değerlendirmek, lezzet dolu tariflerle mümkündür.

cumhuriyet.com.tr

Bayat ekmeklerinizi değerlendirmek, sadece israfı önlemekle kalmayıp aynı zamanda lezzet dolu tariflerle mutfağınıza yeni bir soluk getirmenin kapılarını aralar. İşte, bayat ekmeklerle hazırlayabileceğiniz muazzam tariflerle dolu bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?

1. Panzanella Salatası: İtalyan Lezzeti Sofralarınızda!

Malzemeler:

  • Bayatlamış ekmek (kuşbaşı doğranmış)
  • Domates (rendelenmiş veya doğranmış)
  • Salatalık (halka veya yarım halka kesilmiş)
  • Kırmızı soğan (ince dilimlenmiş)
  • Taze nane ve taze fesleğen yaprakları
  • Siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
  • Zeytinyağı, balsamik sirke, tuz, karabiber

Yapılışı

Bayat ekmek parçalarını hafifçe zeytinyağı ile yağlayın ve tavada kızartın.

Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri, salatalığı, kırmızı soğanı, nane ve fesleğen yapraklarını, zeytinleri ekleyin.

Tüm malzemeleri büyük bir kasede karıştırın.

Üzerine kızarmış bayat ekmek parçalarını ekleyin.

Zeytinyağı, balsamik sirke, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Hafifçe karıştırıp servis yapın.

2. Fırın Makarna: Hem Kolay Hem Lezzetli

Malzemeler:

  • Bayatlamış ekmek içi (rendelenmiş)
  • Makarna
  • Beşamel sos
  • Kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • Tuz, karabiber, rendelenmiş muskat

Yapılışı

Makarnayı haşlayın ve süzün.

Beşamel sos hazırlayın.

Makarnayı, beşamel sosu ve rendelenmiş ekmek içini karıştırın.

Karışımı fırın kabına alın ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak fırın makarnanızı servis edin.

3. Ekmek Pudingi: Tatlı Bir Geri Dönüş

Malzemeler:

  • Bayatlamış ekmek (rendelenmiş veya küçük parçalara kesilmiş)
  • Süt
  • Yumurta
  • Şeker
  • Vanilin
  • Tarçın (isteğe bağlı)
  • Kuru üzüm veya kuru kayısı, ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı

Bayat ekmek parçalarını bir kaba alın.

Üzerine sütü ekleyin ve ekmeklerin sütü çekmesini sağlayın.

Ayrı bir kapta yumurta, şeker ve vanilini çırpın. Karışıma isteğe bağlı olarak kuru üzüm veya kuru kayısı ekleyin.

Ekmekleri sütten alıp, yumurtalı karışıma ekleyin. İyice karıştırın.

Karışımı yağlanmış bir fırın kabına alın.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak ekmek pudingini dilimleyerek servis yapın. Üzerine tarçın serpebilirsiniz.

Bayat ekmekleri pudingin eşsiz lezzetine dönüştürerek, tatlı bir geri dönüşe imza atın!