Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan 'asgari ücret' açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2025 yılında yapılacak asgari ücret zammıyla ilgili ''Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum" ifadelerini kullandı.

AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Bakanlığının ruhsat iptali kararıyla "yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamındaki özel hastanelerin sözleşmelerinin feshedilerek, ödemelerinin durdurulduğunu ve kapatıldıklarını bildirdi.

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Işıkhan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Işıkhan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin soruya, "Ülkemize, devletimize yuvalanmış alçak bir örgütün elebaşının devletimize, milletimize, dinimize büyük ihanetler ettiğini ve ülkemize verdiği büyük zararları unutmayacağız. Gelecek nesillerin de bu ihanet şebekesini tanıması için de elimizden geleni yapacağız. Darbe girişimiyle milletimizin, devletimizin canına kasteden, bu ülkenin önemli kurumlarına çeteleşerek sızmış bir örgütten bahsediyoruz. Yurt dışında ülkemiz ve Sayın Cumhurbaşkanı'mız aleyhine yürütülen tüm kirli kampanyaları düzenleyerek ülkemize ihanetlerini sürdürüyorlardı. Bu ve benzeri terör örgütleriyle mücadelemiz bundan sonra da kararlılıkla devam edecektir." yanıtını verdi.

CİMER ÇAĞRISI

Işıkhan konuşmasında yurttaşlara yaşadıkları sorunlara ilişkin CİMER'e şikayetlerini yapmaları çağrısında bulunarak  ''Bu insanlık dışı olay  CİMER'e gelen bir şikayet üzerine gerçekleşti. Bu vatandaşlarımızın takipleriyle mümkün oldu. Tüm suçluların hakettikleri en ağır cezayı alacağından şüphesi olmasın'' ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Bakan Işıkhan asgari ücrete 2025 yılında yapılacak zamla ilgili ''Yaşam standartlarını iyileştirecek, ekonomimizin de genel istikrarına, yapısına zarar vermeyecek düzeyde belirleneceğini umut ediyorum" dedi. 

PRİM BORÇLULARI KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan "Maliye Bakanlığımız nasıl paylaşımda bulunuyorsa biz de prim borcu en yüksek olan şirketleri kamuoyuyla paylaşacağız" açıklamasında bulundu. 

''EMEKLİLER ÇALIŞABİLİRLER, CUMHURBAŞKANIMIZ ÇALIŞIYOR''

Vedat Işikhan yaptığı açıklamada yurttaşlara emekliyken çalışma tavsiyesinde bulundu. Işıkhan şu ifadeleri kullandı:

''Vatandaşlarımızın emeklilik kararına müdahale edecek noktada değiliz. Şu anda süreyi, hakkını dolduranlar, dilekçesini verip emekli aylığına hak kazanabilir. Sistemde kalıp çalışmayı tercih etmelerini ben rica ediyorum. Bizim daha fazla SGK primine ihtiyacımız var. Sürdürülebilir sistem bırakmak için daha çok üretmeye ihtiyaç var.

Vatandaşlarımız aslında çalışabilirler, nitelikli personelin iş gücü kaybı da ortaya çıkacaktır. Piyasa o kadar dinamik ki iş gücü açığının olay ve kısa sürede kapatılacağını öngörebiliriz. Sayın Cumhurbaşkanımız bile nasıl özveri ile çalışıyor.''