‘MEB, çalışanını önemsemiyor’

Özçağdaş, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün depreme dayanıksız olduğunu ve acilen önlem alınması gerektiğini söyledi.

Taylan Gülkanat

CHP Milli Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş ve eğitim sendikaları, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı. Eğitimciler ve Özçağdaş açıklamada ilçe milli eğitim müdürlüğünün depreme dayanıksız olduğunu ve acilen önlem alınması gerektiğini söyledi. Çankaya İlçe Eğitim Müdürlüğü binasında çalışan insanların hayatlarının tehlikede olduğunu belirten Eğitim-İş Ankara 3 Nolu Şube Başkanı Doğan Dağdelen, “Bu bina daha önce yalancı TÜİK tarafından bölge müdürlüğü olarak kullanıyordu. Temelinde 10 santimetre kayma olduğu gerekçesiyle boşaltıldı. Bir devlet dairesi olma niteliğinden son derece uzak. Çalışanların hayatı risk altında. Tarikata STK diyen bakan, eğitim çalışanlarının sorunlarından bihaber” diye konuştu.

‘PARA YOK, YER YOK’

Bakanlıktan yeni bir bina temin edilmesi için talepte bulunduklarını söyleyen Dağdelen, “O dönemki personel genel müdürü ‘Bu benim işim değil’ dedi. İl milli eğitim müdürü, ‘Biz bir yer bakıyoruz’ diyor. Milli eğitimin bütçesinden 5.7 milyar Maarif’e aktarılıyor ama Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne para yok, yer yok” dedi. 

‘ÇALIŞMAYA MÜSAİT DEĞİL’

Binanın güvenli bir bina olmadığını belirten CHP’li Özçağdaş da “Bu bina başka kamu kurumu tarafından güvensiz olduğu için boşaltıldı. Çalışmaya müsait değil. 200 kişi var. Asansörü yok. Onlarca sorun var burada. 9 Şubat'ta soru önergesi verdim, 25 Mart'ta cevap geldi. ‘Biz bu binayı denetledik’ diye. Ben bir soru soruyorum ‘denetledik’ diyorlar. Hâlâ buradayız. Türkiye'nin en büyük ilçelerinden biri, bakanlığın belki de en çok ilçe personelinin olduğu yer. Bakan buraya kıymetli makam arabasıyla beraber çıkıp gelirse 8, 9 dakika içinde burada olur. Buyursun gelsin. Burada bir milli eğitim müdürlüğü olur mu? Baksın” ifadelerini kullandı.

‘ERTESİ GÜNE BIRAKILAMAZ’

Yaz aylarının çocuklar için tatil ama bakanlık için tatil olmadığını ifade eden Özçağdaş, “Milli eğitimle ilgili her söylenen söze ideolojik cevap veren, kafayı kadrolaşma ile bozmuş insanlar var. Burası deprem ülkesi. Siz beceriksizsiniz,çalışanları önemsemiyorsunuz. Bu sorun ertesi güne bırakabilecek bir sorun değil. Bakanlığın 24 saat içerisinde buraya gelerek, buradaki feryadı duymasın talep ediyoruz” dedi.

‘EĞİTİMCİLERE DAVET’

Öte yandan Özçağdaş, eğitim sendikalarını CHP Genel Merkezi’nde toplantıya davet ettiklerini açıkladı. Özçağdaş, CHP lideri Özgür Özel başkanlığında bir toplantı yapacaklarını belirtti.