Uçuş teknisyeni, uçakta suçüstü yakalandı: 25 kilodan fazla uyuşturucu bulundu!

Mali sıkıntılarla boğuşan bir ABD'li uçak teknisyeninin, bir uçakta uyuşturucu kaçakçılığı yaparken yakalandıktan sonra kokain ticareti yapmak için komplo kurmaktan dokuz yıl hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Dış Haberler Servisi

56 yaşındaki American Airlines teknisyeni Paul Belloisi, 2020 yılında gümrük görevlileri tarafından bir yolcu uçağının kokpitinin altına zulaladığı 25 kilodan fazla kokainle yakalandı.

Belloisi'nin yakalanışı, federal ajanların karmaşık kaçakçılık planına müdahale etmesi ve tuzağa düştükten sonra onu suçüstü yakalamasıyla gerçekleşti. 

Mahkeme belgeleri, Belloisi'nin üç yıl önce iflas başvurusunda bulunduğunu ortaya çıkardı.

Express US'in haberine göre, hakim Dora Irizarry, Belloisi'ye, “kokain dağıtmak için komplo kurmak, kokain ithal etmek için komplo kurmak ve kokain ithal etmek” suçlarından her biri 108 ay olmak üzere üç ayrı ceza verdi.

Homeland Security Investigations (HSI) New York Sorumlu Özel Ajan Vekili Darren McCormack, “Paul Belloisi, görevini kötüye kullanarak ABD'ye 25 kilodan fazla kokain sokma planına katılmış ve kaçak uyuşturucuları yolcu uçaklarının hassas bölgelerinde defalarca depolayarak kişisel çıkarlarını havacılık sektörünün güvenliğinin önüne koymuştur” dedi.