'Tahliye çağrısı' yapmıştı: İsrail ordusu bir kez daha Beyrut'u hedef aldı!

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bazı bölgelere tahliye çağrısının ardından İsrail ordusu bir kez daha Beyrut'u vurmaya başladı.

AA/İHA

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), başkent Beyrut'un güneyindeki Dahiye'deki 3 binanın yakınında bulunan Lübnanlı sivillere hava saldırıları öncesinde binaları derhal boşaltmaları emri vermişti.

IDF'nin Arapça sözcüsü Albay Avichay Adraee ise sosyal medya hesabından sivillere bölgelerden en az 500 metre uzaklaşmaları çağrısında bulunan haritalar yayımlamıştı.

SALDIRI BAŞLATILDI

Açıklamaların ardından İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'u bir kez daha hedef aldı.

Beyrut'un güneyindeki Dahiye, İsrail ordusu tarafından bombalandı. Başkentin güneyindeki Dahiye bölgesi, Hizbullah’ın kalesi olarak biliniyor.

İSRAİL'İN LÜBNAN'DA ŞİDDETLENEN SALDIRILARINDA 1411 KİŞİ ÖLDÜ

Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül'de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, Hizbullah'ın kullandığı iletişim cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül'den beri 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere 1411 kişi öldü.

İsrail ordusu, 30 Eylül'de Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı ve yoğun kara saldırılarına başladığını duyurmuştu.