IŞİD destekçileri gözaltı merkezini ele geçirdi

Rusya'nın Rostov bölgesindeki bir gözaltı merkezinde, kendilerini IŞİD destekçisi olarak tanıtan beş kişi rehin aldı. Rusya Federal Ceza İnfaz Servisi, zanlıların öldürüldüğünü duyurdu.

cumhuriyet.com.tr

Rusya'nın Rostov Bölgesi'nde bulunan bir gözaltı merkezinde bir grup zanlının 2 gardiyanı rehin aldığı bildirildi. Rusya Federal Ceza İnfaz Servisi, zanlıların öldürüldüğünü duyurdu.

Sputnik'e konuşan kolluk kuvvetlerinden bir kaynak, zanlıların 6-7 kişi olduklarını, kendilerine bir araç tahsil edilmesini ve gözaltı merkezinden çıkmalarına izin verilmesini talep ettiklerini ifade etti.

Bir başka kaynak da, zanlıların elinde yangın baltaları ve plastik coplar bulunduğunu, üzerlerinde ateşli silah olmadığını aktardı.

Rusya Soruşturma Komitesi, gözaltı merkezindeki olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

'ZANLILAR ÖLDÜRÜLDÜ'

Sputnik muhabiri, gözaltı merkezinde silah sesleri duyulduğunu ve 2 ambulansın olay yerine geldiğini söyledi.

Rusya Federal Ceza İnfaz Servisi, silah sesleri duyulduğuna dair haberler çıktıktan kısa bir süre sonra, 2 gardiyanı rehin alan zanlıların öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada, "Rostov Bölgesi'ndeki gözaltı merkezinde rehinelerin özgürlüğüne kavuşturulmasına yönelik özel operasyon sırasında suçlular öldürüldü, rehin alınan çalışanlar kurtarıldı" dendi.

Rehin alınan gardiyanların yaralı olmadıkları da bildirildi.

TUTUKLULARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Rehineleri elinde bulunduran beş tutuklunun kimlikleri şu şekilde:

S.M. Saypudinov (Rusya Ceza Kanunu 161. madde 2. fıkra a.g bentleri ve 162. madde)

A.M. Tsitskiyev (Rusya Ceza Kanunu 205. madde 2. fıkra)

D.V. Kamneev (Rusya Ceza Kanunu 288.2 madde 2. fıkra)

T.M. Gireyev (Rusya Ceza Kanunu 205.5 madde 2. fıkra)

Ş.A. Akiev (Rusya Ceza Kanunu 205.5 madde 2. fıkra)

Altıncı tutuklunun kimliği ise henüz belirlenemedi.

Gireyev, Tsitskiyev ve Akiev, Aralık 2023'te IŞİD'e (Rusya'da terör örgütü olarak tanınan ve yasaklanan) katıldıkları ve terör saldırısı planladıkları için (Karachay-Cherkessia Yüksek Mahkemesi binasına saldırmayı planlıyorlardı) mahkum edildiler. Gireyev ve Akiev 18 yıl, Tsitskiyev ise 18 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bugün erken saatlerde, Gireyev, Akiev ve Tsitskiyev, hücrelerindeki pencere parmaklıklarını kırarak cezaevinin nöbetçi kısmına sızdılar ve burada iki personeli rehin aldılar.

TRAFİK AKIŞI KISITLANDI

Rehineleri kurtarmak için yürütülen faaliyetler nedeniyle Rostov kentinde bazı tramvay seferleri askıya alındı.