İki yıldır kayıp olan kadın, evinin arka bahçesinde ölü bulundu

ABD'nin Güney Carolina eyaletinin Orangeburg kentinde yaşayan bir adam, iki yıl önce eski bir oda arkadaşının ölümüyle ilgili olarak cinayetle suçlandı.

Dış Haberler Servisi

ABD'nin Güney Carolina eyaletinin Orangeburg kentinde yaşayan bir adam, eski bir oda arkadaşının cesedinin evinin arka bahçesindeki bir ateş çukurunun altında gömülü olarak bulunmasının ardından cinayetle suçlandı.

Myrtle Beach Polis Departmanı, Orangeburglu 54 yaşındaki Sheridan Dirk Fogle'ın, tutuklandığını ve 51 yaşındaki Penni Whiteside'ı öldürmekle suçlandığını söyledi.

ABD Marshals Servisi ve Orangeburg Kamu Güvenliği Departmanı, 11 Mayıs 2022'de başlatılan bir kayıp kişi ve cinayet davasıyla bağlantılı olarak o gün sabah 7:30 sularında Fogle'ın Broughton Caddesi'ndeki evinde bir tutuklama emri çıkararak polise yardımcı oldu.

Polislerin, iki yıl sonra 12 Haziran'da Myrtle Beach'teki 1. Cadde Güney 600 blokta bulunan ev için arama kararı çıkardığı bildirildi. Evin aranması sırasında polislerin daha sonra Whiteside'a ait olduğu tespit edilen insan kalıntıları buldukları kaydedildi.

Horry County Adli Tabipliği'nden yapılan açıklamada, “12 Haziran'da Myrtle Beach'teki 1. Cadde'nin 600. bloğunda Penni Whiteside'ın kalıntıları evinin dışındaki bahçede gömülü olarak bulundu. Whiteside en son 2022 baharında görülmüş olup o tarihte 51 yaşındaydı. Bu ölüm bir cinayet olarak soruşturulmaktadır” denildi.

Polise göre, Whiteside ve Fogle 2022 yılında birlikte yaşıyordu ve yapılan soruşturmada komşuların ifadelerine göre kurbanın evinin arka bahçesinde bir ateş çukurunun altına gömülmüş olabileceği tespit edildi.