ABD'li milyarderden Joe Biden'a rest: 'Neden bu riski alıyoruz?'

ABD'li milyarder David Sachs, ABD'nin Ukrayna'ya ATACMS operasyonel-taktik füzeleriyle Rusya'daki derin hedefleri vurma izni vermeye hazırlanarak risk aldığını söyledi.

Dış Haberler Servisi

ABD'li milyarder David Sachs, ABD'nin, Ukrayna'ya ATACMS füzeleriyle Rusya'daki derin hedefleri vurma izni vermeye hazırlanarak risk aldığını söyledi.

Sachs, “Beyaz Saray, Rusya'nın derinliklerindeki hedefleri vurmak için ABD füzelerinin kullanılmasına yeşil ışık yakmaya hazır. Neden bu riski alıyoruz? Ukrayna ne bir anlaşma müttefiki ne de hayati bir çıkar” dedi.

Sachs, Biden'ın bunun Üçüncü Dünya Savaşı'na yol açabileceği konusunda “bir zamanlar uyarıda bulunduğunu” hatırlattı.

Sachs ayrıca, Rusya'nın misilleme yapmak için “birçok yolu” olduğunu da sözlerine ekledi.

Megaupload ve Mega dosya paylaşım sitelerinin kurucusu Kim Dotcom olarak da bilinen Kim Schmitz, Sachs'ın paylaşımına yanıt vererek, ABD'nin, Ukrayna'ya Rusya'daki hedefleri ABD silahlarıyla vurma yetkisi vermeye hazırlanmasını “milyarlarca insanın hayatıyla oynamak” olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı Joe Biden daha önce yaptığı açıklamada, ABD'nin Ukrayna'nın Rusya Federasyonu'nun derinliklerini vurmak için ATACMS kullanmasına izin vermek için çalıştığını söylemişti. 

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ise Ukrayna ziyareti sırasında bu konudaki görüşmelerin sonuçlarını Biden'a ileteceğini söyledi.