Milliyetçi Mukaddesatçı Ve Solcu Düşmanı

21 Temmuz 2011 Perşembe
\n

Evet AKPyi tanımlıyorum.

\n

Erdoğanın Kıbrıs politikasındaki hızlı dönüşümü görüyor musunuz..

\n

Denktaşın yerini almaktadır.

\n

Zaten Denktaş da iktidardaki politik değişikliği görmekte ve Kıbrıs emin ellerdedir, kimse merak etmesindemektedir.

\n

Ben hiç şaşırmadım.. beklediğim ve analizlerime uygun düşen bir gelişmeydi..

\n

AKP mukaddesatçılığına, milliyetçiliği inşa etmektedir, eklemektedir!

\n

***

\n

AKP çekirdeğine ve liderine hayran liberal ve eski solcu alıklar, Erdoğan seçim meydanlarından İmralıya idam halatı atınca ve Kürt sorunu yoktur deyince, bunun sadece bir seçim numarası olduğunu sandı. Seçim bittikten sonraaslına dönerbekleyişine girdiler..

\n

Onlar zaten hiçbir zaman siyaseti doğru okuyamamışlardı! AKP çoktan bir çizgi düzeltmesi yapmış ve gerçekten de aslına geri dönmeye başlamıştı.. Aslı neydi demeyin. Tabii ki mukaddesatçı/dinci. Yeni zamanların mukaddesatçısı!

\n

Liberallerin beklediği liberale yakın kişi tanımlaması, Erdoğana hiçbir zaman uymadı. Sadece liberalleri ve solcu eskilerini, Amerikancı ve keskin Avrupacı demokratlarıbir süre kullandı..

\n

Onlara artık ihtiyacı kalmadığını seçim sürecinde açıklamıştı, bana entelektüel destek değil halk desteği gerek, demişti!

\n

Erdoğan ve çekirdek ekibi, mukaddesatçı kimliğine, ilkin Kürt politikasındaki dönüşümü ile Türk vurgusunu ekledi.. KCK davası bunun ilk somut işaretiydi!

\n

Bu milliyetçi vurgu, epey geniş bir milliyetçiliği de kapsıyor.

\n

Önce anayasa referandumu sürecinde, sonra da seçimlerde MHPyi hedef aldı.. MHPnin milliyetçi dilini kullanmaya başladı..

\n

Erdoğanın seçimlerde başarı çıtası, seçim stratejisi, MHPyi parlamentodan elemek üzerine kurulmuştu! Bunu başarsaydı, bugün 380i aşan milletvekili ile Mecliste olacaktı!

\n

AKP bu seçim hedefine ulaşamadığı için, seçim sonuçları itibarıyla başarısız olduğunu burada yazdım ve söyledim!

\n

***

\n

Erdoğan ve ekibinin hedefi, stratejisi değişmemiştir! Önümüzdeki dört yıl içinde MHPyi bitirecektir. MHPyi gereksiz kılacak politikalarını izliyoruz.. AKP bu partinin dilini devralmayı sürdürdükçe, bir yönüyle MHPleşecek, MHPnin gerekli kesimlerini gövdesine katacaktır... Sonra geride bir ülkücülük kulübü kalır.. Onların da oyları ilk seçimlerde yüzde 10un altına düşer, sonra da BBPleşirler.. AKP, BBPyi hammm yapalı çok oldu! (Helikopter kazasına bu açıdan bakmak anlamlı olur mu?)

\n

Şüphesiz bu öngörüler, AKPnin milliyetçiliği MHPden devralması durumunda gerçekleşebilir.

\n

Şimdi Kıbrısta büyük bir Türk milliyetçisi görüyoruz! Ne Türkeş ne de Bahçeli böylesine büyük bir giriş yapabilirdi Kıbrısta!

\n

Erdoğan, Ecevitin ve Denktaşın Kıbrıs rolünü devraldı! İktidardaki Ulusal Parti ile birden büyük bir uyum gerçekleşti! 5 yıl önce ise onları AB ile birlikte yok etmeye çalışıyordu!

\n

Erdoğan ve Davutoğlunun, Kıbrıslı Rumlar AB dönem başkanlığını devralırsa, AB ile ilişkileri dondururuz açıklamaları, milliyetçiliğe yönelik politikalarıyla da tam uyumludur! ABden bir telafi karşılık almazlarsa bunu yapacaklardır da!

\n

***

\n

Kıbrıs politikasındaki bu dönüşüm net olarak ne zaman devreye girdi?

\n

Ortadoğuya açılımları, liderlik politikaları ABD tarafından sona erdirilince! ABD iki kral olmaz burada, sen sıfır sorun falan diyorsun ama ben Suriyeyi bitireceğim.. İranı da.. Doğu tarafında sana şimdilik ekmek yok...

\n

Ortadoğu İslamiyetinde Erdoğana şimdilik büyüklük rolü kalmayınca, dış politikada yeni bir büyük liderlik politikası için en uygun yer Kıbrıs!

\n

Dış politikada afra tafra her zaman büyük puan getirir.. Erdoğan bunun tadını, İsraile karşısinirli politikası ile ve Suriye ve Hamas politikasıyla almıştı! Vay, dünya lideri, diye oy verenler az değildi!

\n

Erdoğan şimdi Ortadoğuda boşluğa düşen liderlik gösterilerini..

\n

..Hem Kıbrısta Rumlara, Yunanlılara ve ABye karşı sürdürecek...

\n

Hem de milliyetçi lider şapkasıyla da MHPnin tabanını avlayacak.

\n

Erdoğanın Kürtlere vereceği mama ise kalmamıştır! Sayın Türk Kürtçülere duyurulur!

\n

***

\n

Haaa, bir başka nokta daha var Erdoğan ve iktidarının milliyetçi mukaddesatçılığına eklememiz gereken..

\n

O da gerçek solcu düşmanlığıdır!

\n

AKPleşen solcu kılıklı sürüngenler iyi solculardır ve AKP onları koruyup kollayacaktır.. Onların bir kısmı maalesef Kürtçülüğü bırakmak zorundalar!

\n

Ama AKPleşmeyen, Erdoğanlaşmayan solcuların kafası ezilmelidir!..

\n

Onlar, zaten, milliyetçi-mukaddesatçılığın ebedi ve ezeli düşmanlarıdır!

\n

Hem düne bakın hem de bugüne!

\n

Şu Hopalı yiğitleri yazmalıyız...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları