Hikmet Altınkaynak

Almanya’dan Maltepe’ye…

23 Mart 2014 Pazar

Erdinç Utku, bir pazar yazısında şöyle diyordu: “Tüm sivil toplum örgütlerinin bulamaçlaştırılarak tek tip AKP destekçisi haline getirilmeye çalışıldığı Avrupa’da, Ali Kılıç koordinasyonunda yürütülen Cumhuriyet Halk Partisi’nin Avrupa örgütlenmesi, bir umut ışığı olarak belirdi.” (Cumhuriyet, 03.03.2013)
Ali Kılıç Maltepe belediye başkan adayı olarak umut ışığını şimdi Maltepe’ye taşıyor. 1980’de yurtdışına çıkan Ali Kılıç (1964), Almanya’da eğitimini tamamlamış, yıllarca Milliyet Gazetesi Münih Temsilciği yapmış, adını da Deniz Feneri e.V. yolsuzluğunu duyurmasıyla öne çıkarmıştı. Sonra aktif politikaya adım attı, CHP PM üyesi, Genel Başkan Danışmanı ve CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü oldu. Şimdi de Maltepe’de canla başla seçim çalışmaları yapıyor; “Sevgi Kazanacak Maltepe Daima Güçlenecek” sloganıyla ‘30 Mart Zaferi’ne koşuyor…
Ali Kılıç, gazetecilikten geldiği için basının ve günümüzün büyük gücü sosyal medyanın önemini çok iyi biliyor. Aday adaylığıyla başlayan süreçten beri sosyal medyayı çok iyi kullanıyor. Dakikası dakikasına etkinliklerini Facebook ve Twitter hesabından, kendi internet sitesinden (alikilic.com) herkesle paylaşıyor. CHP Genel Merkezi’nin tüm etkinliklerini yine aynı yollarla duyuruyor.
Ali Kılıç, tıpkı Mustafa Sarıgül’ün Şişli’de yaptığını yapmak istiyor. O da Maltepe’yi bir Avrupa kenti gibi, bir marka haline getirmeyi, ayrıca da Anadolu’nun tüm renklerini ilçede yaşatmayı amaçlıyor. Maltepelilerle kaynaşmış. Bir yandan Maltepeli Ressamlar için yer düşünüyor, bir yandan “Hamsi şöleni”yle toplumu kucaklıyor.
Kendisiyle görüşmemde amaç ve projelerini öğrendim. Bir bölümünü -yerim yettiği kadarsizinle de paylaşmak isterim. Diyor ki Ali Kılıç:
Öncelikle insana önem veren, dürüst, saydam, adaletli bir yönetim anlayışıyla hizmet vereceğim. Bu yolda halka hizmet duygum yüksek, güler yüzüm kesintisiz, saygı ve sevgim sonsuz olacaktır. İnancı, kimliği, cinsiyeti, görüşü ne olursa olsun ezilen, sömürülen kitlelerin acılarına ortak olacağım, sorunlarını çözme doğrultusunda tüm gücümle çalışacağım. Maltepe Belediyesi çalışanlarına yeni kadrolar ekleyerek gücümüzü artıracağız. Yeni Bir Maltepe’yi halkla birlikte kuracağız. Çünkü Maltepeliler olarak çok önemli zenginliklere sahibiz. İlçemiz çok genç. 22 yaşında. Bunun değerini, tıpkı gençlerimizin değerini bilir gibi bileceğiz. Bu nedenle yıkan değil koruyan, geliştiren, yeni değerler, yeni kurumlar kazandıran olacağız. Umudumuz olan gençlerimiz, birikimli yetişkinlerimiz ve toplumun omurgası kadınlarımızla el ele, omuz omuza verip daha yaşanılır, daha çağdaş bir kent yaratacağız. İlçemizi her yönden çağdaş ölçütlere uygun, barış ve dostluğun filizlenen mekânı haline getireceğiz. İlçemizin 50 kilometrekare olan alanını yeniden en iyi bir biçimde değerlendireceğiz. Özellikle yeşil alanları korumanın yanı sıra, kentimize yeni yeşil alanlar kazandıracağız. Şu anda 460 bin yurttaşımızın yaşadığı ilçemiz, 37 ilimizden daha büyük ve Türkiyemizin tüm renklerini yansıtan dinamik bir yapıya sahip. Mahalle muhtarlarımızla çok yakın işbirliği kuracak, belediye hizmetleri için onların görüş ve önerilerinden yararlanacağız. Üç ayda bir üç mahallede doğrudan halkla toplantı yapıp sorunlarını dinleyecek ve çözüm önerilerini birlikte karara bağlayacağız. Sonra bunun hesabını vereceğiz. Her alandaki görüşümüzü halka anlatacağız, onların onayıyla hayata geçireceğiz. Eğitim, öğretim kurumlarının olduğu kadar, her inancın ibadet yerlerinin de korunması, yenilerinin kazandırılması için çalışacağız. Hizmetin merkezinde kayıtsız şartsız insanı/bireyi gören anlayışla Maltepe Belediyesi’ni birlikte yöneteceğiz.”
Yeni toplumcu belediyecilik anlayışı bu olmalı. Almanya’dan Maltepe’ye gelen umut ışığı da… Böyle düşünen bir başkan adayı kazanmaz mı?  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Okullar tatildeyken... 26 Ocak 2023

Günün Köşe Yazıları