AKPDamat Ferit'in izinde

08 Şubat 2012 Çarşamba
\n

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ:

\n

\n\n\n\n\n

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 19 Mayıs törenlerinin yasaklanması, diğer ulusal bayramlara ilişkin tören güncellemelerinin yapılması, Atatürkün Gençliğe Hitabesi, Atatürk köşesi ve öğrenci andının kaldırılmasına ilişkin çalışmalara dikkat çekerekAKPnin Damat Feritin izinden gittiğini söyledi. Bahçeli, Başbakan Tayyip Erdoğanın dindar bir gençlik yetiştirmeye yönelik açıklamalarını Yüzde 99u Müslüman olan bir ülkede Başbakanın manevi değerlerden nemalanma yarışına girmesi gerçek niyetlerini bir kez daha açığa çıkarmaktadır diye eleştirdi.

\n

Bahçeli, 19 Mayıs kutlamalarına getirilen sınırlama konusunda Vatan, millet sevgisini sizden öğrenecek değilizdiyen Erdoğana yanıt verdi. Bahçeli, Biz Sayın Başbakanın ve zihniyetinin vatan ve millet sevgisini ölçecek kalibrede değiliz. Çünkü biz olmayan bir şeyi ölçecek durumda ve seviyede değiliz dedi. Bahçeli, 19 Mayıs kutlamalarından rahatsızlık duyulmasının gerisinde 29 Ekim 1923 tarihine dönük kızgınlıklar bulunduğunu belirtti. 19 Mayısın yanı sıra ulusal bayramların kutlamalarına ilişkin bir güncelleme yapıldığını ifade eden Bahçeli, Sizin başka işiniz ve meşguliyetiniz kalmamış mıdır? Bu güncellemeyle varmak istediğiniz yer, ulaşmayı dilediğiniz aşama nedir? diye konuştu. Cumhuriyetin ilanıyla sinen ahlaksız ve densizlerin bir kez daha hesaplaşmak adına başlarını kaldırdığını kaydeden Bahçeli, AKPnin sahnelediği oyunların bir diğer hedefinde ise öğrenci andıyla birlikte Atatürkün Gençliğe Hitabesinin yer aldığını dile getirdi. Bahçeli, isim vermeden AKP Başkan Yardımcısı Hüseyin Çeliki şöyle eleştirdi:

\n

Gençliğe Hitabe ve andımız üzerinden servis edilen proje ve kanaatler bir hayli etkinlik kazanmıştır. AKPnin görevli beyanatçısı Gençliğe Hitabeyi tartışmak lazım diyerek durduk yerde yeni bir çekişmenin ve kutuplaşmanın kurdelesini kesmiştir. Öncelikle ifade etmek isterim ki, tartışılması gereken Gençliğe Hitabe değil, AKPnin seviyesizlikleri, hürriyet ve itilafçılıkla örtüşen şaibeli karakteridir. Açık bir şekilde söylemek lazımdır ki, AKP Damat Feritin izinden, MHP Mustafa Kemalin felsefesinden feyiz almaktadır.

\n

Bahçeli, 9 yıllık AKP iktidarında toplumun inananlar-inanmayanlar, laikler-antilaikler gibi çok tehlikeli tasniflere tabi tutulduğunu belirtti.

\n

‘Şakşakçılık yapılıyor’

\n

Suriyedeki saldırılarda 300 kişinin öldüğünü hatırlatan Bahçeli, Büyük Ortadoğu Projesinin planlarıyla bölgeye bakan AKP zihniyetinin askeri müdahale şakşakçılığı yaptığını belirtti.

\n

\n\n\n
\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları