CHP'li vekil 17 yıllık AKP iktidarını tek cümlede böyle özetledi!

Abone Ol google-news

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Sağlık Bakanlığının bütçesine ilişkin, “Bu bütçe, kepçeyle alıp kaşıkla dağıtanların bütçesi. Bu bütçe, yoksula zam bütçesi. Bu bütçe, vergide adaletsizliğin bütçesi” dedi. Öte yandan AKP sayesinde son yıllarda antidepresan ilaç kullanımı arttığını belirten Kaplan "On yedi yılda bu ülkede ne ruh sağlığı kaldı, ne akıl sağlığı kaldı, ne de beden sağlığı kaldı.” diye tepki gösterdi.

15 Aralık 2019 Pazar, 10:53

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan Meclis Genel Kurulu’nda Sağlık Bakanlığının bütçesi üzerine konuştu.

Kaplan, “Bu bütçe, kepçeyle alıp kaşıkla dağıtanların bütçesi. Bu bütçe, yoksula zam bütçesi. Bu bütçe, vergide adaletsizliğin bütçesi. Bu bütçe, asgari ücretle evini geçindirmeye çalışan vatandaşın sırtına yük bütçesi. Bu bütçe, ülkede emeği, yoksulluğu, kadın cinayetlerini, açlığı, işsizlikten intihar eden vatandaşları görmeyenlerin bütçesi. Bu bütçede dar gelirliye zam var, vergi var; bu bütçede yandaşa bol bol kıyak var.

“NE AKIL SAĞLIĞI KALDI, NE DE BEDEN SAĞLIĞI KALDI”

AK Parti sayesinde son yıllarda antidepresan ilaç kullanımı arttı. On yedi yılda bu ülkede ne ruh sağlığı kaldı, ne akıl sağlığı kaldı, ne de beden sağlığı kaldı.”