Öğrencilerden yoksulluğa karşı maskeli eylem!

Abone Ol google-news

Kadıköy’de sokağa çıkan bir grup üniversite öğrencisi Joker, Guy Fawkes, Salvador Dali, mor ve gökkuşağı renkli maskeleriyle yoksulluğu ve kapitalizmi protesto etti.

08 Kasım 2019 Cuma, 09:47

Öğrenciler “Yoksulları intihara sürükleyen kapitalist düzeniniz batsın DirenÜniversite '' yazılı pankartla Kadıköy’de maskeli yürüyüş yaptı.

Joker, Guy Fawkes, Salvador Dali, mor ve gökkuşağı renkli maskelerle yürüyüş yapan üniversiteliler, İstanbul Fatih’te borçları nedeniyle intihar ettiği belirtilen dört kardeşe dikkat çekti:

“Bizleri genç işsizliğe, yoksulluğa, güvencesizliğe mahkum eden kapitalizmin çarkları arasına bedenlerimizi bırakmak istemiyoruz” diyen öğrenciler eylemlerinde "İsyan, Devrim, Özgürlük; Yaşasın Devrim ve Sosyalizm; Zengine Cennet, Yoksula Sefalet, Ya Adalet Ya Kıyamet; Milyonlar Aç, Milyonlar İşsiz, İşte Kapitalist Düzeniniz" sloganları attı.

Öğrenciler eylemlerini; "Bu halkı açlığa ve ölümlere mahkum edenler bilsinler ki iktidarınızı da kapitalist düzeninizi de yıkacağız!" diyerek bitirdiler.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'un Fatih ilçesinde, dört kardeş salı günü kapısına “Dikkat siyanür var” yazılı not astıkları evlerinde ölü bulundu.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, 48 yaşındaki Cüneyt Yetişkin, 54 yaşındaki Oya Yetişkin, 56 yaşındaki Yaşar Yetişkin ve 60 yaşındaki Kamuran Yetişkin’e yapılan ön otopside, kardeşlerin siyanürden dolayı zehirlendikleri ortaya çıktı.

15 yıldır aynı evde oturdukları söylenen, yaşları 45 ile 60 arasındaki kardeşlerin oturduğu binanın altında bir bakkal dükkânı işleten Yusuf Deniz BBC Türkçe'ye, kardeşlerin 15 yıldır kendilerinden alışveriş yaptığını, son zamanlarda da maddi sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Deniz, kardeşlerin kendisinden günde altı yedi ekmek aldıklarını söyledi.

Maaşlarına da haciz konan kardeşlerin oturdukları dairenin elektriği 607 liralık borç nedeniyle ölümlerinin ardından Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) ekipleri tarafından kesildi. BEDAŞ, daha sonra yaptığı açıklamada dairenin elektriğinin kesilmesinin 'acı bir tesadüf' olduğunu ve elektriği kesen ekiplerin olaydan habersiz olduklarını belirtti, daireye yeniden elektrik verildiğini bildirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “BEDAŞ’ın yaptığı elektrik kesme uygulaması kabul edilemez. Yapılan bu uygulama sonrası BEDAŞ ve tedarik şirketi olan CK Boğaziçi EPSAŞ’a yönelik soruşturma sürecini başlattık” dedi