Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda öyle bir laf etti ki...

Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın sonunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup tepkisinde bulunarak "Türkiye'nin şanıyla şerefiyle bu adamın hiçbir ilgisi yok!" dedi.

30 Ekim 2019 Çarşamba, 15:08

Kılıçdaroğlu ABD Başkanı Donal Trump'ın Erdoğan'a gönderdiği aşağlayıcı dille yazılan mektuba ilişkin 7 soru yöneltti.

1-  Hiçbir şekilde diplomatik teamüllere uymayan ve hakaret dolu ifadeler içeren bu mektubu ‘Bu üslup kabul edilemez’ diyerek neden iade etmediniz? Burası her gelenin tokatlayacağı bir ülke mi kardeşim?


2- Okuduğunuzda bu ifadeleri nasıl hazmettiniz? Neden ve hangi korku, endişe ve ruh haliyle bu mektubu kabul ettiniz? Bir de yalan uydurdular efendim biz cevabını verdik. Sonra mektubu çöpe attıklarını söylediler. Şimdi beyefendi ABD'ye götüreceğini söylüyor. Adam gibi buradan Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla büyükelçimiz götürecek senin mektubunu verecek. O zaman olur bu.


3- Hakaretler içeren mektubu anında iade etmediğiniz gibi, kamuoyundan da gizlediniz. Neden?


4- Bu mektubu Amerikalılar kamuoyuna duyurmasaydı üstünü örtecek, sessiz mi kalacaktınız?


5- Hakaretler içeren mektubun üstünü artık örtemeyeceğinize göre, milletin onurunu nasıl kurtaracak ve bu yakışıksız üsluba Türkiye ve ABD arşivlerine girecek şekilde nasıl cevap vereceksiniz?


Cevap veremez. Türkiye'nin şanıyla, şerefiyle bu adamın hiçbir ilgisi yok. Bu kadar açık ve net söylüyorum.


6- ‘Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak’ T.C. Cumhurbaşkanlarının anayasal görevidir. 82 milyonun huzurunda ettiğiniz yemini hatırlıyor musunuz?


Türkiye Cumhuriyeti'ni aşağılayan bir mektuba hangi gerekçeyle cevap vermiyorsun?


7- Ettiğiniz yeminde bahsi geçen ‘namus ve şeref’ kavramları sizin için neyi ifade etmektedir?


Ben bu soruları sorduğum için beni eleştiriyorlar. Kim soracak. Soran adamı yakalıyorsun, doğru hapse atıyorlar. Türkiye'nin çıkarları için bu soruları soruyorum.