Ünlü rapçi gözaltına alındı iddiasına yalanlama

Abone Ol google-news

"Rota" ismiyle bilinen rapçi Bulut Alpman, çektiği bir video klip nedeniyle evinden gözaltına alındığı iddia edilmişti. Konuya ilişkin Başsavcılık'tan yapılan açıklamada "Kamuoyunda "Rota" ismiyle bilinen B. Alpman isimli kişi hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulaması söz konusu değildir. Gözaltı iddiasıyla ilgili yayın ve paylaşımlar gerçek dışıdır." denildi.

31 Mayıs 2020 Pazar, 16:06

"Rota" ismiyle bilinen rapçi Bulut Alpman, çektiği bir video klip nedeniyle evinden gözaltına alındığı iddia edildi.

Alpman'ın kişisel Instagram hesabından paylaştığı görüntülerde, kapıya vurduğu iddia edilen polislerin, “Aç aç kapıyı, kıracağız yoksa” dedikleri duyuluyor. Polislerin sözlerine karşılık Alpman'ın ise, "Kalbimi kırıyorsun, açamam" dediği ve güldüğü fark ediliyor. Videoda arkada gelen seslerde ise, "Bilal çağırmıştır, Bilal" denmesi dikkat çekiyor.

Alpman, yeni şarkısı "Ağla"daki sözler ve klibiyle çok konuşulmuştu. Zira Alpman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan maskesi ile İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde çektiği sahnede, “Bilal’e anlatır gibi anlatcam sizlere çocuk” sözlerine yer vermişti.

O klipteki sahne şu şekilde:

Öte yandan, Bulut Alpman geçen yıl da bir süre tutuklu kalmıştı.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA

Bu iddialar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan flaş bir açıklama yapıldı.

Başsavcılık açıklamasında "Kamuoyunda "Rota" ismiyle bilinen B. Alpman isimli kişi hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulaması söz konusu değildir. Gözaltı iddiasıyla ilgili yayın ve paylaşımlar gerçek dışıdır." denildi.