Koronavirüse yakalanan Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama

Abone Ol google-news

Koronavirüs testi pozitif çıkan İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Sürekli olarak test yaptırdığını vurgulayan İmamoğlu son testinin pozitif çıktığını belirtti ve "İnşallah sağlığımıza kavuşacağız" ifadelerini kullandı.

24 Ekim 2020 Cumartesi, 12:37

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun koronavirüs testi pozitif çıktı. İmamoğlu'nun sağlık durumunun ise iyi olduğu ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, Twitter hesabından yaptığı açıklama ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yeni tip koronavirüs hastalığına yakalandığını duyurdu. Ongun, İmamoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İmamoğlu tedavi olduğu hastaneden twitter hesabından videolu bir mesaj yayınladı.

İmamoğlu yayınladığı mesajında, “Kıymetli vatandaşlarımız, aslında sıklıkla test olan birisiyim. Çarşamba günü test olmuştum, negatif çıkmıştı. Dün akşam 9 sıralarında ateşim yükseldi. 38 derece ateşle hastaneye gelince geceyi hastanede geçirdim. Bugün itibariyle pozitif olduğu konusunda rapor oluştu. Şuan aslında iyiyim. Ateşim fena değil. Süreç devem ediyor. Tıbbi anlamda negatif diye yorumlayacağımız bir şey gözükmüyor. İnşallah hayırlısıyla sağlımıza kavuşacağız. Tüm vatandaşlarımızın dikkat etmesini istiyorum. Bu süreçte teması mümkün olduğunca azaltalım. Herkesin bu anlamda duyarlılık göstermesi şarttır. En büyük dileğim bu. İstanbul’da her şey çok güzel olamaya devam edecek. Herkes görevinin başında Allah’ın izniyle. İhtiyaç oldu” dedi.

MANSUR YAVAŞ'TAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun Covid-19 testinin pozitif çıktığını üzüntüyle öğrendim. Başkanımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an evvel sağlığına kavuşmasını diliyorum. Bu zor günleri dayanışma içinde aşacak, birlikte başaracağız" ifadelerine yer verdi.

VALİ YERLİKAYA'DAN TELEFON

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya koronavirüse yakalanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu telefonla arayarak, geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Vali Yerlikaya, görüşmeye ilişkin detayı sosyal medya hesabından şunları söyledi:

"Covid-19 test sonucu pozitif çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Allah'tan acil şifalar dilerim."

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da İmamoğlu'na sosyal medya hesabından geçmiş olsun dileklerini iletti. Karalar "Covid-19 testi pozitif çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, tedavi sürecini başarılı bir şekilde tamamlayarak görevinin başına geçmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

TUNÇ SOYER'DEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs testi pozitif çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

Soyer mesajında şu ifadeleri kullandı:

''Covid 19 testi pozitif çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın @ekrem_imamoglu'na geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Sevgili Ekrem başkanımız en kısa zamanda sağlığına kavuşarak görevinin başına dönecektir. Bu zor günleri omuz omuza dayanışmayla aşacağız.''

DAVUTOĞLU'NDAN İMAMOĞLU PAYLAŞIMI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Covid-19 testinin pozitif çıktığını öğrendim.Ekrem İmamoğlu'na ve tüm koronavirüs tedavisi gören hastalara acil şifalar dilerim." mesajı paylaştı.

VAHAP SEÇER'DEN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise sosyal medya hesabı Twiter üzerinden "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum." mesajında bulundu.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Antalya Büyükşehir Belediyesi ise İmamoğlu için "Koronavirüs testi pozitif çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na (@ekrem_imamoglu) geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. #BizBirlikteGüçlüyüz" mesajı yayımladı.