Çorlu ve Kadıköy'ün ardından bu kez de Zeytinburnu'nda polis şiddeti!

Abone Ol google-news

Tekirdağ'ın Çorlu ve İstanbul'un Kadıköy ilçelerinin ardından bir polis şiddeti görüntüsü de İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinden geldi. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle kaçan çocukları yakalayan polisler önce darp etti, daha sonra ise ters kelepçe takarak gözaltına aldı. Emniyet'ten yapılan açıklamada, alkollü olan şahısların dur ihtarına uymadığı ve "kademeli güç kullanılarak" gözaltına alındığı belirtildi.

25 Mayıs 2020 Pazartesi, 17:56

Tekirdağ'ın Çorlu ve İstanbul'un Kadıköy ilçelerinde yaşanan polis şiddetine karşın tepkiler sürerken, bir polis şiddeti görüntüsü de İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinden geldi.

Sosyal medyada paylaşılan ve Zeytinburnu'nda çekildiği belirtilen görüntülerde sokağa çıkma yasağı nedeniyle kaçan çocukları yakalayan polisler önce darp etti, daha sonra ise ters kelepçe takarak gözaltına aldı.

Polislerin çocuklara uyguladığı şiddet görüntüleri mahalle sakinlerinin büyük tepkisini çekti.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Zeytinburnu'nda çekildiği belirtilen videoda polis bir kişiyi gözaltına alırken balkondaki vatandaşlar 'Eşkıyalık mı bu sekiz polis bir çocuğu dövüyor' diyerek tepki gösterdi. Emniyet'ten yapılan açıklamada, alkollü olan şahısların dur ihtarına uymadığı ve "kademeli güç kullanılarak" gözaltına alındığı belirtildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, olayla ilgili şöyle denildi:

"24.05.2020 tarihi İlimiz Zeytinburnu ilçesi Sümer Mahallesi’nde 'Dur İhtarına Uymama', 'Alkollü Araç Kullanmak', ‘Polise Mukavemet' ve 'Sokağa Çıkma Yasağını İhlal' konuları ile ilgili Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından yapılan çalışmalarda;

24.05.2020 tarihinde saat 18.50 sıralarında Zeytinburnu İlçesi Sümer Mahallesi’nde durumundan ve içinde bulunan şahıslardan şüphelenilerek durdurulmak istenen aracın kaçmaya çalışması üzerine Zeytinburnu İlce Emniyet Müdürlüğü görevlilerince bahse konu araca ‘Dur’ ihtarı yapılmış ancak yapılan ihtara uymayan araç hızını arttırarak kaçmaya başlamış bunun üzerine ihtarlara daha yüksek sesle ve sirenler çalınarak devam edilmiş, yaşanan kovalamacanın devamında araç durdurulmuş, araç sürücüsü Kadir T.’nin (19) görevlilere mukavemet göstermesi üzerine şahıs kelepçe takılmak suretiyle gözaltına alınmış, araçta bulunan Metehan Ç. (18) ve O.Ç. (18) isimli şahısların görevlilere mukavemette bulunması, tehdit hakaret etmesi üzerine şahıslar kademeli güç kullanılarak gözaltına alınmıştır. Yapılan kontrollerde araç sürücüsü Kadir T.’nin 0.93 promil alkollü olduğu tespit edilmiş ve trafik yönünden gerekli cezai işlemler uygulanarak araç sürücüsünün ehliyetine el konulmuştur. Ayrıca araç içerisinde bulunan Kadir T., Özen D., Metehan Ç., O.Ç., (18) isimli şahıslara 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunun 282. Maddesi gereğince idari işlem uygulanmıştır.

Konu ile ilgili yakalanan şahıslar 'Dur İhtarına Uymama', 'Alkollü Araç Kullanmak', ‘Polise Mukavemet” ve “Sokağa Çıkma Yasağını İhlal” suçlarından yapılan yasal işlemlerin ardından adli makamlar tarafından serbest bırakılmıştır.