Yayıncı kuruluşa kapıyı gösterdiler!

Liverpool olmak üzere aralarında Tottenham ve West Ham United’ın da bulunduğu kulüpler yayıncının indirim talebine karşı çıktı; gerekirse sözleşme iptali gündemde.

Yayınlanma: 28.05.2020 - 12:01
Yayıncı kuruluşa kapıyı gösterdiler!
Abone Ol google-news

İngiltere Premier Lig’de 25 puan farkla lider durumda olan Liverpool ve beraberindeki kulüpler geri dönüş öncesi yayıncı kuruluş ile bir araya geldi…

20 kulübün tüm finans direktörlerini bilgilendiren Premier Lig yönetimi koronavirüsü döneminde oynanmayan maçlar nedeniyle yayıncının indirim yapmak isteğini belirtmişti.

YAYINCI ÇARK EDİNCE

Sezonda 128 canlı maç gösterme hakkına sahip olan Sky sezonun geri kalanının seyircisiz oynanacak olması nedeniyle ürünün değerinin düşeceğini savunuyor.

Premier Lig’in yayıncısı Mart ayının ortalarında İngiltere’de futbolun askıya alınmasının ardından sözleşmeden doğan yükümlülüklerin yerine getirilememesi nedeniyle yaklaşık 330 milyon Sterlin iade istiyor.

Ancak başta Liverpool olmak üzere aralarında Tottenham ve West Ham United’ın da bulunduğu kulüpler bu talebe karşı çıktı.

Seyircinin maçlara katılamayacak olması nedeniyle televizyonda izlenme oranının artacağını düşünen kulüpler yayıncının bu isteğine itiraz edecek. Tüm dünyada diğer spor oyunlarının durmuş olması nedeniyle futbola ve lige olan ilginin artacağını savunan kulüpler kalan 47 maçın yayını için bu isteğe karşı çıkacak. Gerek görülürse sözleşme iptali söz konusu.

Premier Lig’in 2019-2022 sezonları arasındaki yayın haklarının önemli bir kısmı, toplam 4,464 milyar sterlin (23,5 milyar lira) karşılığında iki kanala satılmıştı.

Pandemi sonrası yeniden dönüşe hazırlanan Premier Lig için yayıncı kuruluş kulüplere yapacağı ödemede toplam 330 milyon Sterlin indirim talep etmişti.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler