Van Gölü'ndeki tekne faciasında ölü sayısı 19'a yükseldi

Van'da yeri tespit edilen tekne ile ilgili yapılan arama çalışmasında bugün 6 göçmenin daha cansız bedenine ulaşıldı. Ölü sayısı 19'a yükseldi.

Yayınlanma: 10.07.2020 - 10:33
Van Gölü'ndeki tekne faciasında ölü sayısı 19'a yükseldi
Abone Ol google-news

Van Gölü’nde, içinde bulunduğu tahmin edilen 60 kaçak göçmenle batan, iki gün önce yapılan çalışmayla yeri tespit edilen teknedeki cansız bedenlerin çıkarılması için çalışmalar sürdürülüyor. 

Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nde, 27 Haziran günü saat 22.00 sıralarında, kendi tekneleriyle Van Gölü’ne açılan kuzenler Sedat ve Medeni Akbaş için kayıp ihbarı yapıldı. Alabora olan tekneden yüzerek kurtulan Medeni Akbaş, 28 Haziran saat 23.00 sıralarında, Tuşba ilçesi Çitören Mahallesi yakınlarında bulunarak, jandarmaya götürüldü. Akbaş’ın verdiği bilgiler doğrultusunda Sedat Akbaş ile yaklaşık 60 kaçak göçmenin bulunduğu teknenin battığı bölgede arama çalışması başlatıldı. 

Çalışmalara jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerinin yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı'ndan gelen 'birinci sınıf dalgıç', özel ihtisaslı Su Altı Arama Kurtarma (SAK) ekibi de katıldı. 2 gün önce yapılan çalışmalar sonucu Çarpanak Adası'na 1 kilometre mesafede, gölün 107 metre derinliğinde batan teknenin yeri tespit edildi.

Van Valiliği'nde dün yapılan değerlendirme toplantısında, cansız bedenlerin ROV cihazıyla çıkarılmasına karar verildi.

Cihazla yapılan çalışmada, bugün sabah saatlerinde 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmış, faciada ölü sayısı 16'ya yükselmişti.

3 KİŞİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Öğle saatlerinde yapılan açıklamada, 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığı bilgisi verildi. Faciada ölü sayısı 19'a yükselmiş oldu. 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler