Premier Lig'e Brexit golü

Brexit sonrası değişecek İngiltere’ye giriş şartları sebebiyle İngiltere Futbol Federasyonu, Premier Lig yönetimine ve kulüplere 31 Ekim’e kadar anlaşmaları gerektiğini belirtti. Mevcut kurallara göre, AB dışındaki oyuncuların, ülkesinin FIFA sıralamasına bağlı olarak, milli maçların minimum %30’unda oynaması gerekiyor.

Yayınlanma: 25.10.2020 - 12:02
Premier Lig'e Brexit  golü
Abone Ol google-news

Brexit sonrası değişecek İngiltere’ye giriş şartları sebebiyle İngiltere Futbol Federasyonu, Premier Lig yönetimine ve kulüplere 31 Ekim’e kadar anlaşmaları gerektiğini belirtti.

İngiltere Futbol Federasyonu (FA), Ocak ayında Brexit’in tamamlanmasından sonra lige transfer edilecek oyuncularla ilgili yeni sistemin kabul edilmesini talep etti. Federasyondan yapılan açıklamada yeni sistemle, düşük kalitedeki oyuncuların lige katılmasının engellenmesinin amaçlandığı belirtildi. Mevcut kurallara göre, AB dışındaki oyuncuların, ülkesinin FIFA sıralamasına bağlı olarak, milli maçların minimum %30’unda oynaması gerekiyor. İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Clarke, Sky Sports’da yer alan açıklamasında; ‘’ Kulüplerin mevcut teklifleri kontrol edilmediği takdirde İngiliz oyunculara zarar verecektir. Brexit sonrasında Avrupa’da oynayan genç oyunculara erişimimiz azalacak. Bu kaçınılmaz ancak Avrupa dışındaki genç ve kaliteli oyunculara ulaşmak istiyoruz. Bu sayede Premier Lig’in şu anki kalitesini koruyabiliriz. Bunu ligi ve milli takımımızı koruyacak şekilde yapmak istiyoruz. İngiltere’deki tüm sektörlerde olduğu gibi Brexit sonrasında Avrupa’dan işe alımlar zor olacak. Doğal olarak futbol da etkilenecek. Hükümet, futbolun bu durumdan muaf olmayacağını açıkça belirtti. Yeni sistem, kulüplerin küresel pazara her zamankinden daha fazla erişim sağlaması için tasarlandı. Sistem yerli oyuncuların gelişimini engelleyecek düşük kalitedeki yabancı oyunculara izin vermiyor. ‘’ ifadelerini kullandı.

Federasyonun sunmuş olduğu teklifi Premier Lig kulüpleri 31 Ekim’e kadar kabul etmek zorunda. Sky Sports’da yer alan haberde, kulüpler ve federasyon arasında 2 yıldır devam eden görüşmelerde anlaşma sağlanamaması durumunda yönetimin yeni sistem teklifini kulüpleri beklemeden İçişleri Bakanlığı’na vereceği belirtildi. Federasyonun kulüplere sunmuş olduğu teklifte Avrupa Ekonomik Alanı dışında kalan oyunculara daha fazla erişimin olması amaçlanıyor.

Clarke ayrıca açıklamasında İçişleri Bakanlığı’nın uyguladığı çalışma izni almak için ya da göçmenlik şartlarını sağlamak için gerekli olan puan sisteminin futbolculara da uygulanacağını belirtti. Clarke, futbolculara uygulanacak puan sisteminin normal sistemden daha düşük olacağını belirtirken şartların ağırlıklı olarak genç oyunculara yönelik olduğunu ifade etti. Telegraph’ta yer alan habere göre futbolculara uygulanacak puan sistemine transfer ücreti, ek ücretler, çıktığı maç sayısı, genç milli takım performansı ve milli maç sayısının dahil edileceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler