Lavrov'dan 'uzayda silahlanma yarışı' açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, uzayda silahlanma yarışı tehdidinin büyüdüğüne dikkati çekti. Lavrov, ABD ve müttefiklerinin uzayda silah sistemlerinin konuşlandırılması yönünde adımlar attığını belirtti.

Yayınlanma: 24.02.2021 - 15:24
Lavrov'dan 'uzayda silahlanma yarışı' açıklaması
Abone Ol google-news

Lavrov, Cenevre'deki Silahsızlanma Konferansı'na çevrim içi katılarak, silah kontrolü, nükleer silah ve uzayda silahlanma meselelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Uzayda silahlanma yarışı tehdidinin büyüdüğüne dikkati çeken Lavrov, ABD ve müttefiklerinin uzayda silah sistemlerinin konuşlandırılması yönünde adımlar attığını belirtti.

Lavrov, uzayın barışçıl amaçlarla araştırılmasından yana olduklarını vurgulayarak, Çin ile bu konuda anlaşma tasarısı hazırladıklarını aktardı.

DİYALOĞA İHTİYAÇ VAR

Lavrov, ABD ve Rusya arasında imzalanan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması'nın (Yeni START) uzatıldığını da anımsatarak, şunları kaydetti:

"Böylece en büyük nükleer cephaneye sahip olan Rusya ve ABD arasındaki ilişkilerde öngörülebilirlik seviyesi sağlandı. Ayrıca stratejik istikrarı etkileyen tüm faktörlerin dikkate alınması zorunluğuyla, silah kontrolü konusunda ilerideki müzakerelerin temeli oluşturuldu."

Silah kontrolü meselesine de değinen Lavrov, "Uluslararası alandaki silah kontrol mimarisinin daha fazla bozulmasını önlemek için her zamankinden daha yapıcı bir diyaloğa ihtiyaç var" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler