İşte akıllı telefonlara gelecek olan yeni emojiler

100'den fazla yeni emoji, Unicode Konsorsiyumu tarafından 2020'de kullanıma sunulmak üzere onaylandı. Akıllı telefonlara gelecek olan yeni emojiler arasında transeksüel bayrağı ve transeksüel sembolü de var.

Yayınlanma: 30.01.2020 - 10:42
Abone Ol google-news

Akıllı telefonlara ve sosyal medya platformlarına gelen yeni emojiler, kendimizi çok daha iyi bir şekilde ifade etmemizi sağlıyor.Emojiler, hiç şüphesiz milyonlarca insanın vazgeçilmezi konumunda.

Metin ve emoji için endüstri standardını belirleyen Unicode Konsorsiyumu, 2020’de kullanıcıların beğenisine sunulacak 100'den fazla yeni emojiyi onayladığını açıkladı. Yeni emojiler arasında, transeksüel bayrağı ve sembolü, smokin içindeki bir kadın ve gelinlik içindeki bir erkek gibi LGBTİ ve cinsiyet eşitliği temalı emojiler bulunuyor. 

WebTekno'da yer alan habere göre, cinsiyet eşitliği temalı emojiler, ilk olarak 2008 yılında iPhone’lara gelmişti.

Dört yıl sonra yani 2012 yılında ise Android platformu için yayınlanan emojiler, büyük bir ilgi ile karşılandı. Hem Apple hem de Google, 2019'daki yazılım güncellemeleri ile emojilerdeki her bireyin renk ve cinsiyetten bağımsız olan seçeneklerini kullanıcılara sunmuş oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler